Tips en ideeën

10 dingen die je moet weten, gezien moet hebben of gedaan op Mallorca

10 dingen die je moet weten, gezien moet hebben of gedaan op Mallorca 4.50/5 (90.00%) 8 votes

Mallorca behoort tot de eilandengroep de Balearen, gelegen ten oosten van het vaste land van Spanje. Het is het grootste eiland van de eilandengroep en is vooral in trek onder Duitse toeristen, maar ook onder Nederlanders is een populaire vakantiebestemming. Wanneer u ook op vakantie gaat naar Mallorca of een vakantie er naar toe overweegt doet u er gaat aan onderstaande 10 punten door te lezen ,zodat u niet voor verassingen kom te staan of dingen mist.

1. Géén zwemkleding op straat

Vanaf de  zomer van 2014 is er een nieuwe wet in werking getreden die het strafbaar stelt om met je bikini of zwembroek over straat te lopen op Mallorca. Vooral restaurants en bars hebben hier op aangedrongen en ergeren zich al langer aan vooral de toeristen die schaars gekleed hun horeca bezoeken. Neem deze wet serieus, anders riskeert u een boete van liefst 600 euro!

2. Géén emmers en glazen flesjes op het strand

Vanwege de grote hoeveelheid vuilnis die op het strand wordt achtergelaten heeft Mallorca besloten dat het niet langer toegestaan is emmers mee te nemen op het strand. Ook glazen flesjes zijn verboden. Deze zorgen niet alleen voor vervuiling, maar ook voor veel ongelukken met glas in ledematen.

3. Pas op met de fiets in Mallorca

Mallorca richt haar infrastructuur steeds beter in op de Nederlanders en Duitsers, die gek op fietsen zijn. Er komen steeds meer fietspaden bij, maar niet iedereen begeeft zich netjes op het fietspad. Fiets niet op de stoep of de boulevard waar dit niet voor is bestemd. Ook hier worden op Mallorca aanzienlijke boetes voor uitgedeeld.

4. Bezoek Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en heeft voor ieder wat wils: van mooie kathedralen en Gotische bouwstijlen tot trendy winkels en heerlijke restaurants.

mallorca

De kathedraal la Sea, hierboven te zien is mede dankzij de beroemde kunstenaar Gaudí tot stand gekomen. Bezoek ook eens de enorme jachthaven en gezellige pleintjes de stad kenmerken. Het is een komen en gaan van mensen die heerlijk genieten op de vele terrasjes.

5. Feesten op Mallorca

Mallorca biedt het uitgaanspubliek vele mogelijkheden om hun hart op te halen. Vooral de zuidkust is gericht op jongeren, met als uitstek de badplaats El Arenal, waar zich veel discotheken, bars en restaurants bevinden. Vooral aan de boulevard bevinden zich veel jongeren om een drankje te drinken voordat ze de discotheek binnenstappen.

6. Gezellige markten

tapas Mallorca kent vele markten waar het heerlijk struinen is. Iedere dag is er wel een markt te vinden in één de vele dorpjes die Mallorca telt. Vers e groente en vers fruit wordt aangeprezen door luidruchtige marktlui. Op deze manier is het eenvoudig bekend te raken met de lokale bevolking, hun tradities en allerlei lekkernijen. Op donderdag wordt de grootste markt van Mallorca georganiseerd.  Deze vindt plaats in Inca. Echter is dit niet de meest populaire markt van Mallorca. De meest bezochte markt vindt zondag plaats naar Santa Maria.

7.  Zonnen of snorkelen aan één van de stranden

Mallorca kent tientallen kleinere en grotere stranden. Vaak liggen ze verborgen in een kleine baai en zijn ze niet druk bezocht. De grotere, vooral zandstranden bevinden zich in het zuiden en worden vooral door de toeristen aangedaan. Eén van de onontdekte stranden door het massatoerisme is Cala d’Or, oftewel het gouden strand. gelegen aan de oostkust ligt dit strand heerlijk in de luwte. De wind komt namelijk veelal uit het noordwesten.

Mallorca

8. Duiken op Mallorca

Mallorca kent een prachtig onderwaterleven. Er zijn diverse duikscholen die excursies organiseren en de beste plekjes kennen, zoals het eiland El Toro en Punta Catius, waar de maximale duikdiepte zo’n 35 tot 40 meter bedraagt. De bekendste duikscholen van Mallorca zijn: – Albatros Diving – Octopus Diving – Diving in Majorca – Bahia Azul – Skualo Diving

9. Survivalen

Het Jungle Parc heeft gekwalificeerde instructeurs die bezoekers begeleiden bij het slingeren van boom naar boom met behulp van een liaan, net als Tarzan! Ook instabiele bruggen, touwladders, en allerlei hindernissen maken het een geklim en geklauter door de wildernis van het park. Er is  voor iedere leeftijdsgroep een cursus, zodat iedereen me kan doen.

10. Grotten bezoeken

Mallorca heeft diverse grotten die een bezoek waard zijn. Met name Cova Blanca mag tijdens de vakantie op Mallorca niet ontbreken. Deze grot heeft een diepte van liefst 40 meter! De grot is gevormd door de erosie onder invloed van de Middellandse Zee. Laat u niet ontmoedigen door de kleine ingang van de grot, de binnenkant is indrukwekkend en staat nog voor een groot gedeelte onder water. Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van www.mallorca-vakanties.com, het reisportaal met alle informatie voor een vakantie naar Mallorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Current day month ye@r *