bezienswaardigheden

Architectonische bezienswaardigheden

Beoordel deze pagina

Spanje is al jaren een populaire vakantiebestemming om lekker aan het strand of het zwembad te liggen en niets te doen. Veel toeristen bezoeken Spanje echter ook om wat van de natuur of de architectuur te zien. De Sagrada Família is natuurlijk de bekendste architectonische bezienswaardigheid in Spanje, maar Spanje heeft nog veel meer architectonische hoogstandjes om te bewonderen. Vandaag bespreken we daarom twee andere prachtige architectonische bezienswaardigheden in Spanje.

 

Parque del Buen Retiro

Het Buen Retiro Park, letterlijk “Park van de aangename retraite” is een van de grootste parken van de stad Madrid. Het is een populair park van 1,4 km2 aan de rand van het stadscentrum, vlakbij de Puerta de Alcalá en niet ver van het Prado Museum. Het is een prachtig park, vol met prachtige sculpturen en monumenten, galerijen en een rustig meer. Parels van het park zijn het monument voor Alfonso XII, de Casita del Pescador en het Palacio de Cristal. Het Palacio de Cristal, in de vorm van een Grieks kruis, is bijna geheel gemaakt van glas in een ijzeren kader op een bakstenen basis, die is versierd met keramiek. De koepel maakt de structuur meer dan 22 meter hoog.

Palacio De Cristal

Palacio De Cristal

 

Casa Batlló

Casa Batlló is een gerenommeerd gebouw in het centrum van Barcelona en is een van de meesterwerken van Antoni Gaudí. Het is een verbouwing van een eerder gebouw huis, het werd in 1904 opnieuw ontworpen door Gaudí en is daarna verschillende keren gerenoveerd. Zoals alles wat Gaudí heeft ontworpen is het identificeerbaar als modernisme of art nouveau in de breedste zin van het woord. Met name de begane grond heeft een ongewoon maaswerk, onregelmatige ovale ramen en vloeiend gebeeldhouwd steenwerk. Er zijn weinig rechte lijnen en een groot deel van de façade is gedecoreerd met een kleurrijk mozaïek van gebroken keramische tegels. Het dak is gebogen en wordt vergeleken met de rug van een draak of dinosaurus.

Casa Batlló

Casa Batlló

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *