Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Benodigdheden voor een fijne reis

4.4/5 - (8 stemmen)

‘Ik ga op vakantie en ik neem mee’ is een erg populair spel. De persoon die als eerste aan de beurt is, verzint een voorwerp en plakt dit achter de zin. De tweede persoon herhaalt dit  en plakt er weer een nieuw voorwerp aan vast. Zo gaat het spel verder totdat iemand de zin verkeerd herhaalt. Ook in het echte leven maken veel mensen een paklijst met dingen die ze niet mogen vergeten om mee te nemen op vakantie. Bij essentiële items denk je meteen aan een paspoort of ID-kaart, maar er zijn meer dingen die je beter niet kunt vergeten. In dit artikel lees je over een aantal items die je niet mag vergeten wanneer je in het vliegtuig stapt naar je volgende bestemming.

Kopie van de instapkaart

De instapkaart, ook wel bekend als boarding pass, is naast je identificatiebewijs een van de belangrijkste items die je nodig hebt om te vliegen. Tegenwoordig bieden veel luchtvaartmaatschappijen een app aan waarmee je de instapkaart kunt downloaden. Toch is het niet verstandig om volledig op zo’n app te vertrouwen. Het is daarom slim om een screenshot te maken van de instapkaart. Deze kun je te allen tijde raadplegen en verzekert je van een plek in het vliegtuig.

Entertainment

Tijdens intercontinentale vluchten bieden luchtvaartmaatschappijen vaak een aantal films en spelletjes aan die je kunt kijken of spelen op het schermpje voor je. Kortere vluchten hebben dit vaak niet. Tijdens korte vluchten zul je dus voor eigen entertainment moeten zorgen. Een vlucht gaat voor je gevoel een stuk sneller voorbij als je iets leuks aan het doen bent. Je kunt bijvoorbeeld muziek luisteren, een tijdschrift lezen of eindelijk eens beginnen aan een boek dat je nog graag wilde lezen.

Toilettas

De lucht is vaak nogal droog in vliegtuigen. Daarnaast zit deze lucht ook nog eens vol met bacteriën. Het is daarom een goed idee om een tasje in je handbagage te doen, waar je spullen in stopt waarmee je jezelf kunt opfrissen. Denk hierbij aan producten als deodorant, parfum of een gezichtscrème. Indien je contactlenzen draagt, is het slim om je extra lenzen en je lenzenvloeistofook in het tasje te doen. Mocht je koffer kwijtraken, dan heb je je lenzen in ieder geval bij je. Let er hierbij wel op dat je de maximaal toegestane hoeveelheid vloeistof van 100 milliliter per verpakking niet overschrijdt.

 

Tot slot is de beste tip om rustig te blijven. Op een vliegveld hangt altijd reis spanning, maar als je relaxed aan de reis begint, zal uiteindelijk alles op rolletjes lopen en kom je uitgerust aan. Dat is pas een goed begin van de vakantie!gele koffer