Beleef Spanje

Bezienswaardigheden en traditionele vieringen in Sevilla

Bezienswaardigheden en traditionele vieringen in Sevilla 4.00/5 (80.00%) 1 vote

Sevilla is de op drie na grootste stad van Spanje en heeft toeristen heel wat te bieden.  Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. Sevilla staat bekend als de belangrijkste stad van Zuid- Spanje op het gebied van cultuur, kunst en economie. Uiteraard zijn er ook feesten in de stad en is het er heel gezellig. Door deze mix van cultuur, economie, feesten, kunst en tradities is Sevilla een ideale bestemming voor een gezellige vakantie.

 

De stad Sevilla en haar bezienswaardigheden

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa met enkele imposante bouwwerken, zoals ‘De koninklijke paleizen en tuinen van Alcazar’, ‘de Gothische kathedraal Maria de la Sede’ en ‘het Giralda’. Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden, maar dit zijn de drie voornaamste bezienswaardigheden van de stad. De koninklijke paleizen en tuinen van Alcazar is gebouwd in de bouwstijl waar Andalusië bekend om staat, namelijk: de mudejararchitectuur. Deze soort van architectuur is ontstaan doordat de Christelijke leiders zich lieten inspireren door de Moren tijdens de bouw van zowel het paleis als de tuinen van Alcazar. Het bouwwerk bevat hierdoor elementen uit zowel de Christelijke als de Moorse kunst.

maria-de-la-sede

 

Een ander imposant bouwwerk in Sevilla dat is voortgevloeid uit deze stijl van architectuur is het Giralda. Het Giralda is een prachtige minaret (toren die men vaak naast moskeeën ziet staan) en is te vinden naast de Gothische kathedraal. De Gothische kathedraal Maria de la Sede is het op twee na grootste kerkgebouw van Europa en het grootste gothische kathedraal ter wereld (met een hoogte van 96 meter). Deze drie bezienswaardigheden staan samen met het ‘Archivo General de Indias’ sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst en dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.
paleis-van-alcazar

 

Traditionele vieringen in Sevilla

In de regio van Andalusië worden veel traditionele vieringen gehouden. Dit vindt haar oorsprong in het feit dat Andalusië van oudsher een van de meest katholieke regio’s van Spanje is. De viering waar Sevilla het meest om bekend staat is de Semana Santa (de Heilige Week). Dit feest wordt traditioneel gevierd bij de eerste volle maan in de lente. Gedurende dit feest wordt Sevilla overspoeld met veel bedevaarders en toeristen. De Semana Santa wordt traditie getrouw afgesloten met een groot feest, waar jaarlijks nog zo’n honderdduizenden Spanjaarden op afkomen. Gedurende de rest van het jaar zijn er nog meerdere religieuze vieringen, zoals ‘Feria de Abril’ (Festival van April), Sacramentsdag en Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart.

semanasanta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *