Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Campings aan de Costa Brava

Rate this post

Als je aan Spanje denkt dan zie ik persoonlijk vaak op de eerste plaats hotels en appartementencomplexen voor me. Toch is dit vreemd als je nagaat dat je toch de meeste uren van je vakantie in de buitenlucht spendeert. Waarom zou je dan niet ook overnachten onder de prachtige Spaanse sterrenhemel? Niet iedereen heeft iets met het avontuurlijke karakter van traditioneel kamperen, dit is goed te begrijpen, maar campings zijn tegenwoordig veel meer dan slechts een grasveldje met een toiletgebouw.

Complete CampingsKamperen aan de Costa Brava

Neem bijvoorbeeld de campings van Yelloh Village. Dit is een keten die door heel Zuid-Europa en dus ook in Spanje campings beheert. Deze campings zijn van alle gemakken voorzien, zodat je alleen nog maar hoeft te zorgen dat je handdoek recht op je luchtbedje ligt en moet blijven drijven in het prachtige zwembad. Elke camping heeft een zwembad met zonneterras. Vaak zijn de campings ook gelegen in de buurt van de zee of een meer zodat ook daar een verfrissende duik kan worden genomen. Wie liever niet te veel stil ligt kan vaak ook deelnemen aan een van de vele beschikbare activiteiten zoals bijvoorbeeld: mountainbiken, potten bakken, zeillessen, paintball of golf.

Faciliteiten

Uiteraard zijn de faciliteiten ook vrij uitgebreid. De meeste campings van Yelloh Village kunnen als een compleet en apart dorp gezien worden. Zo is er op bijna elke camping een bakker te vinden die in de ochtend vers brood serveert, een bar voor gezelligheid op kruipafstand van de tent, een supermarkt voor dagelijkse benodigdheden en uiteraard een wasserette zodat je niet voor 4 weken aan kleding hoeft mee te zeulen in de koffer. Vaak zijn er voldoende mogelijkheden op de camping te vinden voor een heerlijke avond maaltijd.

AccommodatieLuxe kamperen aan de Costa Brava

Uiteraard is de accommodatie zelf ook niet geheel onbelangrijk. De keuze is hierin reuze. Je kan voor een kale staanplaats kiezen. Ook zijn er al vooraf opgezette tenten beschikbaar zodat je na een lange reis niet eerst deze zelf hoeft op te zetten. Heb je het echt niet op tenten en was voor jou de camper of caravan ook geen optie? Geen zorgen er staan namelijk ook een groot aantal chalets op de campings van Yelloh Village. Zo kunt u genieten van een vakantie midden in de natuur zonder in te moeten leveren op luxe. Zo zijn er chalets die echt van alle gemakken zijn voorzien zoals bijvoorbeeld airco en een koelkast.