The charming city of Bunyola

Beoordel deze pagina

 

Toerisme

Bunyola is een kleine gemeente gelegen in de bergen van de Sierra de Tramuntana. Het is een bijzondere gemeente met zo’n 5.500 inwoners en met een oppervlakte van 84,6 vierkante kilometer is het een klein plaatsje op het eiland Mallorca. De rustige sfeer, de leefstijl van de huidige bevolking en de locatie van Bunyola maken het tot een uitstekende plek om te genieten en te ontspannen tussen de lokale bevolking. De lokale bevolking bestaat veelal uit boeren die zich bezighouden met hun dagelijkse werkzaamheden en het behouden van hun rustige levenstijl. Bunyola heeft de traditionele cultuur behouden en is niet meegegaan met de ontwikkelingen rondom het toenemende toerisme. Dit maakt Bunyola ook uniek, want er valt veel te ontdekken in deze onbekendere streek van Mallorca.

Bezienswaardigheden

Er zijn ook meerdere cultuurrijke plekken te vinden in Bunyola. Het Alfabia huis en de tuinen hieromheen zijn een mooi voorbeeld hiervan. Het Alfabia huis bestaat uit verschillende culturele invloeden. Zo is het huis van oorsprong beïnvloed door de Roman-Andalusische bouwstructuur. Het unieke is dat er in de inrichting van de kamers Arabisch, Gotisch, Renaissance, Barok, Romeins, Rococo en zelfs Engelse stijlen terug te vinden zijn. Verder is er de architectuur te vinden van Joan d’Aragó, een belangrijke architect uit de achttiende eeuw. Het huis en de tuinen worden goed onderhouden en staat symbool voor respect, evolutie en behoud.  Een aanrader voor de gene die geïnteresseerd zijn in architectuur en geschiedenis.

Omgeving

De omgeving in Bunyola is ontzettend mooi. Bunyola is omringd met 10 bergen. De hoogste berg in de omgeving is de Reteta. Deze berg is 1.118 meter hoog, de laagste berg is daarentegen 277 meter hoog. De bergachtige omgeving verklaart ook een theorie voor oorsprong van de naam. De originele naam stamt af van het Latijnse woord ‘uineola’. Dit betekent in het Nederlands ‘kleine wijngaard’. Toepasselijk, want deze omgeving heeft hier de perfecte omstandigheden voor. Een andere theorie die de naam van Bunyola verklaart, geeft aan dat het woord afkomstig is van de term ‘bunyan’. Bunyan betekent letterlijk vertaalt stenen constructie. In de bergen zijn meerdere wandelroutes. Deze wandelroutes hebben een ontzettend mooi uitzicht over de omgeving en zijn geschikt voor de nog onervaren bergwandelaar. Ook zijn er lokale gidsen, die u kunt inschakelen voor een walkingtour.

Accommodaties en restaurants

In Bunyola kan je op verschillende manieren verblijven. Zo zijn er in de stad luxe huuraccommodaties, chalets, hotels en andere accommodaties beschikbaar. U kunt gegarandeerd een comfortabel verblijf boeken en u bent verzekerd van een goed onderhouden accommodatie. Ook zijn er verschillende restaurants waar u heerlijk kunt eten in Bunyola. Dit zijn: Restaurante Can Penasso, La Terraza en Moli des Torrent. In deze restaurants kunt u genieten van Spaan, Italiaans, Duits en andere mediterraans eten.

Bereikbaarheid

Bunyola ligt op 14 kilometer afstand van de hoofdstad, Palma. Vlakbij Palma is ook de luchthaven van Palma de Mallorca. Deze luchthaven ligt 8 kilometer ten oosten van de hoofdstad, bij het dorp C’an Pastilla. Vanaf het vliegveld duurt de route met de auto ongeveer een klein halfuur. Een auto huren is mogelijk op de luchthaven.

Screenshot_1