L’Estartit vakantie

Beoordel deze pagina

L’Estartit is een mooie gemeente in de provincie Gerona in Spanje. Het dorpje ligt bij de Montgrigebergte en ten noorden van de Ter-rivier die in de Middellandse Zee uitmondt. L’Estartit was een gewoon vissersdorpje dat nu is uitgegroeid tot een prachtige toeristische badplaats.

Natuur

L’Estartit is gekenmerkt door een schitterende natuur. De azuurblauwe zee en de helderblauwe hemel lopen in elkaar over en met de bergen op de achtergrond en de bossen vormt dit een uitzonderlijk mooi beeld. De natuur is er zeer verscheiden. Zo vindt men er diverse bomen en planten in alle geuren en kleuren. Maar ook onder water zijn de koralen, vissen en algen het bewonderen waard. Onder het vogelgefluit en in de authentieke sfeer zal L’Estartit vele harten veroveren.

Toerisme

Dit pittoreske dorp is gezegend met gouden stranden en overal gezellige terrasjes. Het brede strand loopt geleidelijk af in de zeebodem waardoor het ook aangenaam en veilig is voor gezinnen met kleine kinderen. Wie graag een intiem stukje strand zoekt, kan één van de vele kleine baaitjes ontdekken die te voet of met een bootje te bereiken zijn. Men kan verschillende sporten beoefenen zoals snorkelen, duiken, fietsen, paardrijden en meer. Wie niet zelf onder water durft gaan, kan met een onderwaterboot toch de pracht en praal in de zee aanschouwen. Lekker eten en drinken kan in de vele restaurants en terrasjes op de boulevard die het levendige centrum opfleurt. Ook uitgaan is hier zeer leuk in de bars en de discotheken.

Bezienswaardigheden

De natuur ontdekken is één maar ook op historisch vlak heeft L’Estartit heel wat schatten. De Middeleeuwse restanten waaronder een kasteel, een verdedigingstoren, een gotische kathedraal en een oude stad Girona zijn enkele voorbeelden. Ook het 13e eeuwse kasteel op de berg Montri is een must see en niet in het minst het panoramische uitzicht dat het biedt!