Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Playa de Pals

3.9/5 - (7 stemmen)

Playa de Pals is een bijzondere badplaats aan de Costa Brava en ligt dichtbij het middeleeuws dorpje Plas dat ondertussen weer helemaal gerenoveerd is. Er is een uitgestrekte gouden zandstrand en verder heeft dit mooie plaatsje ook heel wat leuke activiteiten en een vleugje geschiedenis te bieden.

Natuur en Geschiedenis

Playa de Pals is het toeristische deel van Pals, is bezaaid met rotsen en zandstranden en bevindt zich vlak voor de kust van de Medes Eilanden. Vroeger was dit een populaire schuilplaats voor piraten. Vandaag de dag nemen vooral vogels en duikers en snorkelaars hun plaats in. Overal staan palmbomen en pijnbomen te waaien in de wind.
Er zijn twee nabijgelegen oude dorpjes, met name Begur en Peratallada die net als Pals in de hun oude staat hersteld zijn.
Pals heeft drie dorpscentra, Pals, Masos en Playa de Pals. De oude dorpskern van Pals ligt hoog op een heuvel, wat zeer typisch is voor zulke plaatsen in deze streek. Beneden liggen de vlaktes waar veel rijst wordt verbouwd. Vanaf het strand van Playa de Pals kan men het mooiste stuk aan deze Costa Brava bewonderen. Daar liggen de prachtige baaien, de hoge kliffen en de leuke dorpjes.

Toerisme

In het levendige Playa de Pals kan men een échte zon- en strandvakantie meemaken en tegelijk het échte Spaanse leven opsnuiven. Men kan er genieten van de vers gevangen vis elke dag, van de schitterende natuur en de vriendelijkheid van de mensen.

Naast luieren onder de hete zon kan men ook wandeltochten doen in het achterland, uitstapjes maken naar de omliggende dorpen en badplaatsen en ook sporten beoefenen. Zo zijn watersporten en dan vooral duiken en snorkelen in dit heldere water erg in trek bij zowel locals als toeristen. Ook tennis en golf zijn zeer populaire sporten. Net zoals in de rest van het land zijn er hier ook mooie golfbanen. Leuke terrasjes, speeltuinen voor de kinderen en gezellige winkeltjes maken het plaatje compleet.