Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Conil de la Frontera

4/5 - (3 stemmen)

Conil de la Frontera is een klein dorpje waar de typisch Andalusische stijl alom aanwezig is. Dit mooi authentiek dorpje ligt in de provincie Cadiz langs de Atlantische Oceaan. Er zijn veel Moorse invloeden duidelijk terug te vinden in zowel de pleintjes als de witte huisjes en de smalle steegjes.

Klimaat en Natuur

Dit gezellig dorpje ligt aan de grote zee maar heeft ook een aantal bossen in het achterland. Er zijn veel dennenbossen en andereZon tussen de rotsen in exotische plantengroei. Het klimaat is zacht en er is veel licht en men geniet er jaarlijks van 3200 uren zon maar door de harde wind die soms komt opsteken, heeft het toch een ietwat andere klimaat dan de meeste toeristische plekken. De oostenwind, ook wel Levante genaamd, kan hier stranden doen opwaaien en zandstormen doen ontstaan wat menig toeristen een beetje kan afschrikken maar de inwoners zijn dit al gewoon en beschouwen het als een deel van hun leven. De stranden zijn wit en zacht en het water is net als de lucht helderblauw. Er kunnen zeer hoge golven ontstaan wat het des te aantrekkelijker maakt voor de surfers.

Bezienswaardigheden en Toerisme

Hoewel Conil de la Frontera niet echt toeristisch is, zijn er toch de gebruikelijke zaken als restaurantsmet heerlijke tapas en andereWijn drinken in het zonnige Spanje Spaanse lekkernijen, café’s, winkeltjes en toeristische accommodaties. Men vindt niet om de paar stappen een souvenirwinkel maar los daarvan is dit een heel gezellige plaats om te vertoeven. In het sfeervolle oude centrum zijn er naast de mooie baaitjes ook enkele monumenten zoals onder andere het gemeentemuseum Raices Conilenas en er is ook vanalles ontspannend te doen. Zo kan men een kijkje nemen in het bezoekerscentrum over de tonijnvangst en de paardenraces van Sanlucar de Barrameda op het strand bijwonen. Net buiten Conil zijn er verschillende plaatsen als Tarifa (een paradijs voor kitesurfers) en Jerez de la Frontera waar kindjes zich kunnen amuseren in de dieren- en de waterparken.