Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Costa Ballena

Rate this post

Costa Ballena is een paradijselijk stadje aan de Costa de la Luz in Spanje tussen Rota en Chipion. Men kan hier een fantastische vakantie beleven en zich ontspannen zowel in de natuur als met allerlei activiteiten. Golf is hier bijvoorbeeld een zeer geliefde en vaak beoefende sport.

Haar naam heeft deze stad te danken aan een oude mythe van een walvis (ballena) die naarstig op zoek naar een plek om te stranden, dit paradijs had gevonden. Het is nadien ontdekt en gekocht door de Andalusische Tourist Board.

Natuur en KlimaatEen strandwandeling langs de Costa

Costa Ballena kenmerkt zich door de prachtige natuur. Overal rondom liggen zoete meren en naaldbossen. In plaats van veel hoge gebouwen en hotels aan de badplaatsen, vindt men overal milieuvriendelijke, lage accommodaties en veel groen. De parken kunnen iedereen bekoren om even te gaan zitten genieten van de rust.

Het klimaat is zoals in de rest van de Costa de la Luz. Veel zon, veel licht, een blauwe lucht, een kraakheldere zee en zachte, aangename temperaturen. Kortom een oase van schoonheid, ontspanning en veel meer.

Bezienswaardigheden en Toerisme

In Costa Ballena is er voor ieder wat wils. Men kan hier allerlei ontspannende activiteiten en (water)sporten beoefenen. Paardrijden, surfen, golfen en tennis zijn hier maar enkelen van. De stranden aan de Atlantische kust zijn gaaf en bestaan uit schitterend wit zand en ook de kristalheldere zee is prachtig om te zien en in te zwemmen. Men kan romantische wandelingen maken aan de fijnste zandstranden van heel Spanje en dat kan ook op de gezellige promenade waar verschillende restaurants en terrasjes lonken met lekker eten en drinken. U bent trouwens in “sherryland” hier.

Verder worden in Costa Ballena en in de nabijgelegen dorpjes allerlei leuke feesten georganiseerd. In Rota kan men ook het Nationaal Park van Almadraba bezoeken waar dennenbomen en zandduinen staan te pronken in het mini paradijs. Botanische tuinen en mooie parken vindt men ook overal.