Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Puerto De Santa Maria

4/5 - (5 stemmen)

El Puerto de Santa Maria is een gezellig stadje aan de Costa de la Luz in het zuiden van Spanje. Het ligt aan de Atlantische Oceaan in de provincie Cadiz en wordt omringd door de bekende badplaatsen als Jerez de la Frontera, Rota en Cadiz. Er valt hier heel wat te doen en ook de andere dorpjes zijn makkelijk bereikbaar. Dit mooie oord is vooral gekend voor haar sherry en verse vis.

Bezienswaardigheden en Toerisme

In El Puerto de Santa Maria zijn er verschillende historische plekken en monumenten zoals bijvoorbeeld het stadskasteel en het SanEten met een glas sherry Marcos kasteel. Ook de oude moskee uit de 18e eeuw en het bekende Plaza de Toros waar stierengevechten werden gehouden, zijn een bezoekje waard. Er zijn ook diverse musea die zeker het bezichtigen waard zijn. Naast cultuur en geschiedenis kan u ook de heerlijke wijngeur opsnuiven in de vele bodega’s die de stad rijk is. Dat is trouwens naast sherry één van de kenmerkende dingen in deze streek rondom Cadiz.

Toeristen zullen hier in hun nopjes zijn met de vele prachtige zandstranden aan de heldere zee. Ook de mooie hotels, talrijke restaurants en het bruisende nachtleven trekt feestvierders en levensgenieters aan. Men kan hier verschillende sporten beoefenen. Vooral buitensporten als paardrijden, golfen en watersporten waaronder kitesurfen en kajakken zijn heel populair.

In de haven is er altijd wat te doen. Zowel cultuur als andere vermaak kan men in El Puerto De Santa Maria vinden. Men kan lekker eten in de restaurants en genieten van de plaatselijke tapa’s. Ook winkelen is hier een must. Naast Puerto de Santa Maria kan men ook de naburige plaatsen bezoeken en zowel van de natuur als van de activiteiten daar genieten.

Klimaat

Puerto de Santa Maria geniet heel het jaar door van een heerlijk klimaat aan de ‘lichtkust’. Elke dag schijnt de zon lange uren en verwarmt het water en het land. Af en toe een verfrissend briesje houdt het aangenaam en in alle seizoenen kan de streek moeiteloos bezocht worden dankzij de warme temperaturen. El Puerto De Santa Maria staat garant voor heerlijke vakanties.