Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novo Sancti Petri

5/5 - (2 stemmen)

Novo Sancti Petri is een compleet cosmopolitisch resort dat ten zuiden van Chiclana is gesitueerd. Het ligt in de regio Andalusie aan de Costa de la Luz. In dit complex is er alles voorzien om een goed en ontspannend verblijf te hebben.

Toerisme

Het resort is omgeven door een geweldig groot golfveld met wel 36 holes en dit veld is ontworpen door Severiano Ballesteros. Er bevindt zich vlakbij ook het kasteel van Sancti Petri en verschillende toeristische accommodaties die allemaal redelijk luxueus en goedEl Altamar bevat vooral de vele restaurants waar men heerlijk kan tafelen. uitgerust zijn. Toch is er gelukkig niet overdreven met hoge bebouwing zodat het landschap nog heel mooi te zien is. Wie komt voor veel zon en zee, kan zich tegoed doen aan de mooie stranden aan deze Barrosa-kust aan de Atlantische Oceaan. Men kan hier allerlei watersporten beoefenen zoals duiken, zeilen en kajakken. Maar niet alleen de stranden verschaffen hier ontspanning en plezier. Ook de prachtige natuur en de bossen geven rust. Men kan wandeltochten doen of fietsen en ook andere sporten waaronder paardrijden, behoren tot de mogelijkheden. Deze gemeente is ingedeeld in verschillende zones. El Altamar bevat vooral de vele restaurants waar men heerlijk kan tafelen en de bars om gezellig weg te zakken ‘s avonds. In El Novo kan men ook lekker eten van plaatselijke gerechten aan zeer democratische prijzen. Zeker de gazpacho van Jerez en de gefrituurde calamares zullen smaken. Bezoek ook eens Cadiz en Chiclana -die bovendien bekend is om zijn wijnen- die vlakbij liggen en ook toeristisch zijn.

Klimaat

In Novo Sancti Petri kan men zich verwachten aan een uitstekend klimaat waarvan de winters zacht en de zomers aangenaam warm zijn. De wind, levante genaamd, zorgt regelmatig voor een fris briesje en er zijn per jaar maar liefst 3400 uren zonlicht. Letterlijk een schitterende plek dus om te vertoeven.