Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De 5 mooiste stranden van Ibiza

Rate this post

Als je deze zomer van een welverdiende vakantie op Ibiza gaat genieten, dan wil je ongetwijfeld weten wat de mooiste stranden van het eiland zijn. Goed nieuws, want Ibiza is voor zonaanbidders en strandliefhebbers een waar paradijs! Dit Spaanse eiland, ook wel Isla Blanca genoemd, is onderdeel van de Balearen en staat bekend om haar prachtige stranden, aangename klimaat en helderblauwe zee. Ibiza heeft meer dan 70 stranden. In deze blog lees je alles over de vijf mooiste stranden en baaien van dit fijne eiland.

Cala BassaDe zee van het strand Cala Bassa

Cala Bassa is één van de meest geliefde baaien van Ibiza bij toeristen en ligt in het zuidwesten van het eiland. Puur qua schoonheid is dit misschien wel het mooiste strand van het eiland. Een fijn, wit zandstrand met een prachtig uitzicht op de bekende kaap van Cap Nono. Het strand is vanuit het stadje San Antonio makkelijk te bereiken met boot of bus. Echter, in het hoogseizoen verliest het strand iets van haar charme. Dan is het hier namelijk bomvol en lig je hier echt zij aan zij.

Cala d’HortDe eilanden in Cala d'Hort in Ibiza

Het uitzicht dat je hebt op het strand van Cala d’Hort vind je nergens anders op Ibiza. Voor het eiland ligt namelijk de mysterieuze rots Es Vedra. Dit rotseiland heeft niet alleen een prachtig aanzicht, het schijnt ook ‘magische’ krachten te hebben door de buitengewoon hoge concentratie van metalen en mineralen die hier aanwezig zijn. Hierdoor hangt er een zwaar magnetisch veld rond deze rots, waar onder andere kompassen van in de war kunnen raken. Buiten Es Vedra is het ook gewoon een heerlijk strand. Wel is het vrij populair bij toeristen, dus als je zeker wilt zijn van een ligbedje is het aan te raden bijtijds te gaan.

Cala ContaDe zee van Cala Conta vanaf bovenaf

Vanaf Cala Conta heb je een heel mooi uitzicht op de kleine eilandjes die verspreid liggen voor de kustlijn. Samen met het ondiepe, helderblauwe water maakt het dit strand tot een populaire bestemming. Net zoals Cala Bassa is Cola Conta prima te bereiken met de bus of ferry. Als je wilt genieten van de zonsondergang is dit één van de beste plekjes op Ibiza.

Aigua BlanquesDe kustlijn van Aigua Blanques

Aigua Blanques, wat wit water betekent, heeft haar naam te danken aan een natuurlijk fenomeen. Er ontstaat namelijk wit schuim in het water als het door de zeewind omhoog wordt gegooid. Als het windstil is, is het water schitterend, helder turquoise. Vanaf het strand heb je een fenomenaal panorama uitzicht. Aigua Blanques bevindt zich in het noordoosten van Ibiza.

Cala XarracaHelderblauw water met boten op Cala Xarraca

Cala Xarraca, gelegen in het noorden is niet het grootste strand, maar wel één van de mooiste! Omdat de meeste vakantiegangers in het zuiden blijven, is het hier nog relatief rustig. Het strand staat bekend om z’n intieme sfeer, je zult er geen grote strandtenten vinden namelijk. Ook kenmerkend zijn de rotsen en het heldere, turquoise water. Maar dit strand heeft meer te bieden, want met de mooie duikomstandigheden en fraaie wandelroutes kunnen ook onderwaterliefhebbers en wandelaars hun hart hier ophalen.