Canarische Eilanden

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden 5.00/5 (100.00%) 1 vote

De tijd van het boeken van een vakantie komt er weer aan! Het weer in Nederland wordt er niet beter op en mensen besluiten om snel op vakantie te gaan of ze boeken alvast een zomervakantie, waardoor ze een mooi vooruitzicht hebben. Een echte aanrader voor het boeken van een vakantie zijn de Canarische Eilanden, deze eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen.

Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote

Één van de oudste Canarische eilanden is Lanzarote, dit is het noordelijkste eiland. Het eiland heeft een woest vulkanisch landschap en prachtige lange stranden.  Op Lanzarote kan u het Nationaal park Timanfaya bezoeken, dit is een natuurgebied. Ook kunt u  musea, een grot of het dierenpark Guinate Tropical Park & Penguin bezoeken. Er is genoeg te doen op Lanzarote en ondertussen kan u genieten van het mooie weer.

La Palma

La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden en is één van de meest bergachtige eilanden van de wereld. Massatoerisme zal je hier niet vinden, dit vanwege het ontbreken van de witte stranden. Als u van de natuur houdt, dan is ook dit eiland zeker een aanrader! Ook kunt u hier genieten van de fantastische keuken en een boottocht maken is vaak een leuk idee, omdat u zo dolfijnen kan spotten.

La Gomera

La Gomera is het één na kleinste eiland van de Canarische eilanden. Hier komt men naar toe om te genieten van de rust en de natuur. Als u dol bent op wandelen, dan is dit eiland perfect voor u. Veel toeristische attracties heeft dit eiland dan ook niet. Wel bevinden zich hier veel kerkjes en kan u een badplaats bezoeken. La Gomera wordt vaak bezocht voor één dag door toeristen, u kan hier namelijk ook per boot naartoe vanuit Tenerife.

Tenerife

Tenerife

Tenerife

Tenerife wordt ook wel het eiland van de ‘eeuwige lente’ genoemd. U kunt naar het noorden gaan om te wandelen en de natuur te verkennen, of naar het zuiden om vooral van de zon te genieten. De meeste stranden bestaan hier wel uit lavakiezeltjes of –zand en rotsen, vandaar dat slippers of sandalen altijd verstandig zijn. Loro Parque is een grote toeristenattractie, dit is een tropisch park met veel zoogdieren, vogels en prachtige drakenbomen. Ook kunt u gaan dolfijnen spotten tijdens een boottocht. Tenerife wordt veel door toeristen bezocht en hierdoor is er ook meer te doen.

Gran Canaria

Gran Canaria is het op één na grootste eiland en het is één van de dichtstbevolkte eilanden. Gran Canaria heeft een groot aantal bezoekers per jaar en bezit dan ook over genoeg toeristenattracties. Er zijn genoeg stranden, er is een waterpark, een dierenpark, maar u kan natuurlijk ook dorpjes bezoeken. Wat ook erg mooi is zijn de hoge duinen, deze liggen tussen Playa del Ingles en Maspalomas in.

Fuerteventura

Fuerteventura is na Tenerife het grootste Canarische Eiland, maar heeft maar 40.000 inwoners. De witte zandstranden trekken erg veel mensen aan, maar ook is het water zeer aantrekkelijk voor surfers of duikers. Het toerisme moet hier nog wel groeien, maar daardoor zal je op de stranden ook niet overspoeld worden door toeristen. Ook vind je op Fuerteventura veel natuurparken, musea en er zijn genoeg mooie dorpjes die het bezoeken waard zijn.

El Hierro

El Hierro

El Hierro

El Hierro is een bergachtig eiland met ongeveer vijfhonderd vulkanen. Het eiland leeft voornamelijk van de landbouw en visserij, de zuidkust houdt zich vooral bezig met de visserij. Ook op dit eiland zijn weer stranden te vinden. Wat je op dit eiland verder vooral vindt zijn ambachten, maar ook volksmuzikanten wat een gezellige sfeer schept.

Lees meer over de top 10 Spaanse eilanden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *