Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste restaurantjes van Barcelona

5/5 - (1 stemmen)

Er is een enorm groot aanbod aan restaurants in de stad Barcelona, het maken van een keuze wordt dus steeds lastiger. Voor iedereen die op zoek is naar een leuk, gezellig en smakelijk restaurant in deze Spaanse stad hebben wij een aantal fantastische restaurants op een rijtje gezet zodat je net wat makkelijk een keuze kunt maken. Er zit van alles tussen, van basic tot luxe en van goedkoop tot prijzig.

El NacionalEen pan met Paella met Zeevruchten

El Nacional is het grootste restaurant van heel Spanje en is gelegen in de duurste straat van het land namelijk de Passeig de Gràcia. Dit restaurant bestaat eigenlijk uit een groot aantal verschillende restaurants in één pand, samen vormen deze restaurants dus het grootste restaurant van het hele land. Door deze combinatie kun je ieder moment van de dag naar binnen lopen, of dit nu is voor de brunch, de lunch, het diner, de borrel of een kopje koffie. Het is allemaal mogelijk bij El Nacional. Het restaurant is geopend van twaalf uur in de middag tot en met een uur in de nacht. Je kunt hier terecht voor Spaanse gerechten.

Cervecería Catalana

In dit restaurant heb je de keuze in een enorme hoeveelheid aan tapas. Cervecería Catalana is hét tapas restaurant van de stad, dus zeer waarschijnlijk zal je even moeten wachten voordat er een tafeltje voor je beschikbaar is. Maar de tapas is het wachten zeker waard! Je vindt dit tapas restaurant in de wijk Eixample.

SalamancaGarnalen in knoflookolie

Het restaurant Salamanca vind je in de wijk La Barceloneta en ligt aan het strand. Je kunt er terecht voor overheerlijke visgerechten en paella. Bij warm weer kun je heerlijk aan het strand zitten, maar van binnen is het restaurant ook zeker een bezoekje waard.

Bar Mundial

Op het menu vind je hier Spaans, tapas en veel schaal- en schelpdieren. Deze bar toont de echte Spaanse sfeer en je vindt hier daarom ook een hele hoop mensen van de lokale bevolking. De bediening schreeuwt hier naar elkaar, maar dat hoort bij het Spaanse temperament. Het restaurant ligt aan een gezellig pleintje in de wijk El Born en binnen vind je er tl licht. Op en top Spaans dus!