Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De prachtige stranden van Spanje op een rij

5/5 - (1 stemmen)

Spanje beschikt over veel prachtige stranden. Als vakantieganger is het dan ook aantrekkelijk om een spanje vakantie in te plannen. Indien je, als vakantieganger, de meest indrukwekkende stranden van Spanje wilt bezoeken, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Welk strand is inderdaad het bezoeken waard? Om jullie een beetje op weg te helpen, heb ik hieronder de meest adembenemende Spaanse stranden op een rij gezet. Waar ga jij heen?

Playa del Silencio, Asturië

Het strand draagt de naam ‘strand van de stilte’. Dat is niet voor niets. Het strand brengt inderdaad een rustgevende sfeer met zich mee, waardoor je op dit prachtige strand volledig tot rust kunt komen. Het is wel belangrijk om je eigen eten en drinken mee te nemen, want restaurantjes en andere voorzieningen zijn er niet. 

Zahara de los Atunes, Costa de la Luz

Een strand met helder blauw water in Cala Xarraca

Wil jij op vakantie naar spanje en lijkt het jou heerlijk om een bezoek te brengen aan oneindige standen met helderblauw water? Dan is dit strand hoogstwaarschijnlijk iets voor jou. Dit strand is ruim acht kilometer lang, met een wit strand en een prachtige zonsondergang.

Playa de la Concha, San Sebastián

Indien je na een uurtje zonnebaden geen rust meer kunt vinden, kan Playa de la Concha ideaal zijn voor jou. Op deze locatie kunnen rustige en actieve activiteiten worden gecombineerd. Op het strand kun je heerlijk op het strand liggen om vervolgens op ontdekkingstocht te gaan door het indrukwekkende San Sebastián.

Cala Xarraca, Ibiza

Cala Xarraca wordt door veel vakantiegangers beschouwd als het mooiste strand van Ibiza. Het strand is niet groot, maar ligt gelegen aan helderblauw water. Er is echter maar één restaurant, al is de vis daar wel het lekkerst. 

Playa de Ses Illetes, Formentera

Formentera staat bekend als het zusje van Ibiza. De stranden zijn dan ook een groot paradijs voor strandliefhebbers. Het strand is immers enkele jaren terug verkozen tot het mooiste strand van Spanje, dankzij de prachtige, witte stranden en het felblauwe water.