Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De schone havenstad Cádiz

5/5 - (1 stemmen)

De Spaanse stad Cádiz bevind zich in het zuidwesten van het land. Deze havenstad is compleet omgeven door water wat het een knusse sfeer geeft. De stad is de oudste bewoonde stad van West-Europa, wat terug is te zien aan de mooi architectuur van de gebouwen. De stad heeft een Cubaanse look met zijn vele kleurige huisjes. Leuk feitje: de Cuba-scene uit de James Bond-film Die Another Day is hier opgenomen!Varen vanaf de havenstad Cádiz

In Cádiz, wat in de autonome regio van Andalusië ligt, zijn in het kleine centrum nog veel invloeden uit vroegere bezetters te zien. Zo staan de verdedigingswerken van de stad er nog steeds, en is er een Romeins theater blootgelegd waar de Romeinse architectuur nog goed in is te zien. Cádriz is een perfecte vakantiebestemming wanneer je met een gemixt gezelschap op reis bent. Omdat de havenstad zuidelijk en dichtbij de Middellandse Zee ligt, is het klimaat er uitstekend. Dit maakt het erg geschikt voor zonvakanties, maar de rijke cultuur van de stad maakt het ook een aantrekkelijke bestemming voor mensen die zich willen verrijken met de Spaanse cultuur. De gaafste activiteiten staan hieronder genoemd.

De kathedraal van Cádiz, die van origine de Kathedraal van het Heilig Kruis heette, is een kerk die is gebouwd door de katholieke Spanjaarden. Deze kathedraal is gebouwd tussen 1722 en 1838, omdat de oudere kathedraal die eerst op deze plek stond afbrandde. Al het werk wat tussen in 1260 voltooid was, brandde in 1596 af. Hierna is besloten een nieuwe kathedraal te laten bouwen: degene die er nu staat. Deze kathedraal bestaan uit twee grote torens, waarvoor er één is geopend voor het publiek. Je kunt deze toren beklimmen en genieten van een mooi uitzicht over de oude havenstad.

Wanneer je op zoek bent naar een mooi uitzicht, kun je je ook begeven naar de Torre Tavira. Deze toren diende als uitkijktoren van Cádiz, waarin de torenwachters vroegtijdig alarm konden slaan wanneer zij indringers spotte. In de toren is een bijzonder stuk techniek geplaatst: in 1994 werden er speciale lenzen aangebracht die een scherp beeld van het gezichtsveld spiegelen op een donkere muur, een soort van voorloper van PowerPoint!

Eén van de vele verdedigingswerken van Cádiz is het Castillo de Santa Catalina. Dit fort is aan het einde van de 16e eeuw gebouwd in opdracht van Philip II. Het enorme fort diende als verdediging van de kuststrook bij Santa Catalina. Het fort is met het Castillo de San Sebastián een van de forten die Cádiz kenmerken. Als havenstad was het enorm belangrijk om jezelf goed te kunnen verdedigen tegen eventuele aanvallers. De forten zorgden in combinatie met de uitkijktoren voor een goed beeld van de omgeving van de stad. Zo konden inwoners snel op de hoogte zijn van aanvallen en zich hier tegen wapenen.

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie aan de zee, zit je in Cádiz ook gebakken. Letterlijk en figuurlijk. Bij de stad liggen meerdere stranden, voor badgasten maar ook voor surfers. Vooral de stranden in het zuidelijk gelegen Tarifa trekken erg veel surfers aan. Het bekendste strand van Cádiz is ongetwijfeld het Playa La Caleta vanwege zijn ligging in het centrum. Maar naast dit strand, zijn ook  Playa de La Cortadura, Playa De Levante, laya Santa Maria Del Mar, Playa de Santamaria Cádiz, Playa de Santibañez en Playa De Torregorda de perfecte stranden om een dagje te bakken. Watersporten zijn hier ook erg populair en de strandbarretjes zijn uiterst gezellig.

Wanneer je op zoek bent naar een gezellig pleintje, moet je bij het Plaza San Juan de Dios zijn. Dit plein, wat in 2012 autovrij is gemaakt, bied de standplaats aan een schitterende fontein welke ’s avonds prachtig verlicht is. Rondom het plein zijn palmbomen geplaatst, deze geven een tropische sfeer aan het plein.