Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een originele vakantie in Barcelona

Rate this post

Barcelona is een prachtige wereldstad waar onwijs veel te beleven is. Het nadeel is dat mensen vaak alleen de standaard attracties bekijken. Denk aan de Sagrada Família, Camp Nou van FB Barcelona, het Guell Park of de Ramblas. Toch heeft Barcelona veel meer moois te bieden. In dit artikel vind je een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden waar de meeste Nederlandse toeristen niet direct aan zullen denken.

De fonteinen van Montjuïc

Aan de Avinguda de Maria Cristina ligt de heuvel Montjuïc waar de de prachtige ‘Fonteinen van Plaça d’Espanya’ staan. Ondanks dat er redelijk wat mensen naar toe gaan is het niet een mega toeristische attractie. In 1929 was de eerste tentoonstelling van het schouwspel door de ontwerper Carles Buigas. Nog steeds kun je genieten van de prachtige show vol met kleuren, licht, beweging, muziek en veel water. Je kunt de fontein overdag en in de avond bezoeken. Overdag is het wat rustiger maar in de avond kun je de echte show aanschouwen.

Transport door de stad is hectisch. Het is dus aan te raden om met het openbaar vervoer te gaan. De kunt de Espanya metro L1, L3 en L8 nemen en de Palau Nacional weg volgen. Uiteindelijk zie je het dan vanzelf.

Chocolade museumEen bezoek aan het chocolademuseum Museu de la Xocolata

Als chocoladeliefhebber in Barcelona is dit eigenlijk wel een must om te bezoeken. Museu de la Xocolata vertelt je over de geschiedenis van chocolade en hoe het naar Europa was gekomen. Verder kun je prachtige chocolade sculpturen bezichtigen. Als je een bezoekje brengt betaal je vijf euro voor het entreeticket, en die kun je direct opeten! Dat is nog eens een goed begin van een bezoekje aan een museum. Er is verder ook een winkel waar je heerlijke chocolade kunt kopen.

De Spanjaarden houden wel van chocolade. Dit kun je ook zien als je door de straatjes van Barcelona loopt. Zo vind je op meerdere plekken de chocolaterie Fargas en de Xocoa winkeltjes zijn het ook waard om te bezoeken. Als je graag naar het chocolademuseum wilt gaan kun je het beste de metro pakken. Lijn 1 en komen er vlak langs.

Een markt bezoeken

Als je in Barcelona boodschappen wilt doen moet je dat niet in de supermarkt doen. Net als de locals kun je de meest verse productenEen bezoek aan een markt in Spanje met groenten en fruit. gewoon op de markt halen. Het is nog goedkoper ook! In Barcelona zijn talloze grote markten. Bezoek eens een typische Spaanse markt in één van de markthallen waar je heerlijke pepers, tomaten en kaas kunt halen. De geuren zijn niet te beschrijven.

De  markt ‘Mercat de la Boqueria’ is een bekend onder toeristen omdat de markt aan de Ramblas ligt. Ondanks de vele toeristen is het leuk om deze tussendoor even te bezoeken aangezien het echt een lust voor het oog is. Een leuke markthal is ‘Mercat de Santa Caterina’ aangezien het dak en interieur er opvallend uit ziet. De markt ligt in de buurt van markt bij Boqueria. Als je liever een moderne markt wilt bezoeken, dan moet je naar ‘Mercat de La Barceloneta’ gaan. De markt ligt in een visserswijk en dat zie je ook aan het aanbod op de markt. Veel locals komen hier regelmatig hun boodschappen doen.

Parc de la Ciutadella

Parken zijn er in Barcelona in overvloed. Helaas zijn veel parken onwijs druk door alle toeristen. Als je liever wilt relaxen tussen de lokale inwoners, dan zou je eens naar Parc de la Ciutadella gaan. Het is zo’n 30 hectare groot en heeft veel plekken om te liggen en de watervallen te aanschouwen. Een aantal grote architecten, waaronder Gaudi, hebben geholpen om dit park te ontwerpen.