Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fietsend het prachtige Valencia ontdekken

5/5 - (1 stemmen)

Als er iets is waar wij Nederlanders bekend om staan, is het wel voor onze voorliefde voor de fiets. Wij zijn gewend om door weer en wind te fietsen: door de vrieskou, door de brandende zon, door de stromende regen.  Wij zijn wel wat gewend, maar hoe fijn zou het zijn om eens een ontspannen fietstochtje te maken in een heerlijk klimaat? Nederland is namelijk niet het enige land met een uitgebreid netwerk aan fietspaden, het Mediterrane Valencia kan er ook wat van. Deze historische Spaanse badplaats beschikt maar liefst over 120 km aan fietspaden: het is een echte fietsstad. De fiets is zonder twijfel de beste manier om de stad Valencia te bezichtigen. Het is heel makkelijk om er aan een fiets te komen, want Valencia Bikes beschikt over de beste huurfietsen in de stad. Je kan kiezen voor een fietstour Valencia, maar je kan ook zelf op ontdekking gaan. Klinkt dit als muziek in de oren?

Fietstour door het zonnige Valencia

Zonnig Valencia

Valencia is een populaire vakantiebestemming omdat de stad de perfecte combinatie is strand, architectuur, groene parken en historische gebouwen. De stad ligt aan de kust van de middellandse zee, waardoor je er heerlijke stranden zal vinden die goed te bereiken zijn. In de historische binnenstad kan je je hart ophalen aan de prachtige oude gebouwen en de beroemde kathedraal. De architectuurliefhebber zal genieten van het futuristisch ogende ‘Stad van Kunst en Wetenschap’: een indrukwekkend bouwwerk bestaande uit zes gebouwen omringd door water. Ook mag je de ‘Jardines de Turia’ niet missen, een prachtig park gelegen in de oude rivierbedding. Valencia heeft een middellandse zeeklimaat, waardoor de temperaturen er het hele jaar zacht en prettig zijn. Toch zijn de maanden mei, juni, september en oktober de beste tijd om te gaan: buiten het hoogseizoen.

Fietstours door de stad

Valencia is geen kleine stad, maar toch zijn al de bovengenoemde bezienswaardigheden echt de moeite waard. De beste manier om dit alles te bekijken, is echt per fiets. De parel van deze fietsstad is een van de groenste fietspaden ter wereld, namelijk het pad dat de Jardines de Turia doorkruist. Het is een oase van rust die het centrum doorkruist en uitmondt in de zee. Hoewel het leuk kan zijn om een fiets te huren bij Valencia Bikes en er zelf op uit te gaan, zijn de fietstours van Valencia Bikes ook een hele goede optie. Onder begeleiding van een Nederlandstalige local verken je de stad in drie uur tijd. Terwijl je fietst en geniet, vertelt de gids allerlei interessante dingen over de stad. Op een oer-Hollandse manier Valencia ontdekken, wat wil je nog meer?