Tips en ideeën

Flirten in Spanje

Flirten in Spanje 4.45/5 (89.00%) 20 votes

Op een mooie Spaanse vakantie wil je natuurlijk optimaal genieten. En bij een nachtelijk bezoekje aan de lokale bars en clubs in de stad wil je natuurlijk ook gebruik maken van je aantrekkelijk. Met wat humor en charme sla je zó iemand aan de haak. Maar verschillen tussen flirten en humor in Nederland en Spanje zijn heel anders. Laat deze blog je dus duidelijk maken wat handig is en wat niet tijdens flirten in Spanje. Flirten met humor


Duister is fout

Spaanse humor is heel anders dan de humor in Nederland. Misschien is dat wel goed te onthouden als je op vakantie in Spanje en lieftallige dames wilt vermaken met een goed staaltje humor. Nederlanders hebben een handje van sarcasme en ironie. Een humor-gerelateerde motto is: Stel je een stomme vraag, krijg je een stom antwoord terug. Sarcasme is dan wel een gevaarlijke soort humor. Als mensen jouw sarcasme of ironie niet begrijpen is het hele grapje verpest. Tot overmaat van ramp maak je zélf een domme indruk, valt er een verlegen stilte en kun je eigenlijk als reactie misprijzend je hoofd schudden. Als men sarcasme wel begrijpt is deze donkere vorm van humor voor Nederlanders ontzettend grappig. flirten
Nou, vergeet het maar. Hoe vervelend, onwennig en flauw het ook is, In Spanje wordt deze vorm van humor niet geaccepteerd. Sta dan ook niet verbaasd te kijken als je Spaanse medemens je niet-begrijpend aanstaart. Wat donkere humor betreft is Spanje erg snel op de teentjes getrapt en heel anders dan Nederland. Dit geldt trouwens ook voor grapjes over minder bedeelden en gehandicapten. Wij Nederlanders hebben er niet zo veel op tegen. Wij maken gewoon opmerkingen als: ‘Wat ben je toch ook een mongool, Kees!’ en ‘Fred, doe in ‘s Hemelsnaam niet zo schooierig!’
Dit zijn voor ons heel normale opmerkingen en eigenlijk merken we nauwelijks waar we het eigenlijk over hebben. Maar Spanjaarden vinden dat dus erg aanstootgevend en zulke opmerkigen worden over het algemeen niet beschouwd als humor.
Dus onthoudt: Hoe grappig een opmerking voor Nederlanders ook zou kunnen zijn, wees er voorzichtig mee in Spanje. Vooral als je aan het flirten bent. Spaanse dames en heren zijn over sommige onderwerpen snel beledigd, dus dergelijke voorzichtigheid is belangrijk.

Liefde voor leedvermaak

Wat Spanjaarden dan dus wel gigantisch grappig vinden, is leedvermaak. Natuurlijk zijn heel veel Nederlandse scholieren het ermee eens. Het is voor ons ook moeilijk ons gezicht in de plooi te houden als iemand zijn hoofd stoot, struikelt over een stoepje of natgespetterd wordt door een passerende auto. Wie het ook is. Spanjaarden vinden het geweldig. Misschien genieten zij nog erger van leedvermaak als vorm van humor dan Nederland. Ieder die meegeniet met stierengevechten kan erover meepraten. Het duurt even voordat ze het toe willen geven, maar de meesten zitten daar voor 40% genietend van de show en de spanning , terwijl ze tegelijk voor 60% stiekem hopen dat er iets afschuwelijk mis gaat. Dit verklaart dan ook het succes van de jaarlijkse fiesta als ze stieren loslaten in de straten van Pamplona. Een suïcidale feestvreugde herhaalt zich elk jaar in veel steden, door het risico te worden gespietst door een stier.
Tranen van het lachen rollen over de wangen van vele Spanjaarden terwijl ze kijken hoe het merendeel probeert weg te rennen van de dolle stieren. Pamplona stierenrennen
Diezelfde tranen komen ook wel eens op tijdens vuurwerk, als dat verkeerd gaat. Op dit vlak zijn ze in Nederland dan wél weer ontzettend serieus (“Je bent een rund als je met vuurwerk stunt”), maar in Spanje wordt verkeerd afgestoken vuurwerk beschouwd als een basisen van hilariteit.
Net als seks-gerelateerde onderwerpen, trouwens, maar dat is in heel veel landen hetzelfde. Maar tijdens het flirten is praten over een plat onderwerp als seks niet handig. En niet alle Spanjaarden zijn natuurlijk even gek op leedvermaak, dus als er iets gebeurd of te zien is dat zeer pijnlijk is (letterlijk en/of figuurlijk), wacht dan even totdat je gesprekspartner meelacht.

Flirten met de waaier

Als je wat dieper ingaat op de Spaanse manier van flirten (of nou van een man of vrouw) zal je wel geïnteresseerd raken. Want heb je wel eens gehoord van flirten door middel van een waaier?
Klinkt heel vreemd, maar het is toch echt een eeuwenoude ‘taal’ van de Spaanse vrouw om de flirterige blikken van mannen te beantwoorden. Praten of terugflirten kon in de tijd van de waaier niet. Spaanse jongedames waren heel erg beschermd door de ouders en het was voor hen verboden om een open contact te bouwen met het andere geslacht. Dus meisjes gebruikten de waaier als een terughoudende manier van het overbrengen van een boodschap aan een jongeman, en minder als koelsysteem.  flirten met waaier
Baldadig wapperen met zo’n waaier betekende ‘Ik ben verliefd op je.’ Als zij de waaier langzaam sloot, betekende het ‘Ja’. Als ze ermee begon te meppen betekende het ‘Nee.’ Zelfs nu nog zie je Spaanse dames in de zomer over straat lopen. En sommigen kennen nog steeds de taal van de waaier. Maar in het normale leven gebruiken we natuurlijk gewoon het lichaam en uitstekende communicatieve ‘moves’ om de vrouwtjes te versieren. En hoewel in Spanje de meisjes nog steeds houden van ridderlijk gedrag, zijn in de zomermaanden en in bars goeie pick-up lines de beste manier om een flirterig gesprek aan te knopen.
Nogmaals: Humor is ontzettend belangrijk tijdens het flirten. Of je nou achter de jongens aan wilt zitten of achter de dames, humor is key.

Leuke Openingszinnen

De meest populaire pick-up lines worden zowel als lief en grappig beschouwd. En vooral voor de meiden zijn dit belangrijke karaktereigenschappen voor mannen. En aangezien een eerste indruk snel gemaakt is, is het gebruik van deze pick-up lines meestal best belangrijk. openingszinnen
Laten we je voor de aardigheid maar een paar voorbeelden geven van leuke openingszinnen. Ze zijn zo zoet dat je er kiespijn van krijgt, maar voor na een paar cocktails zijn ze heel goed te gebruiken en vaker succesvol dan je denkt.
¿Estás perdido? Porque el cielo es un largo camino desde aquí.
(Ben je verdwaald? De hemel is namelijk best ver hier vandaan…)
Hola, soy un ladrón, y estoy aquí para robar tu corazón
(Hoi, ik realiseer me net dat je heel erg lijkt op mijn volgende vriendin.)
Si fuera superman te llevaría volando, pero como no lo soy te acompaño caminando.
(Als ik Superman zou zijn had ik je mee vliegen genomen, maar omdat ik dat niet ben zal ik je maar naar huis begeleiden.)
Si te digo que tienes un cuerpo precioso,¿me lo restregaràs por la cara?
(Als ik je had verteld dat je een prachtig lichaam had, zou je het dan tegen me aanhouden?)
Si la belleza fuera delito, yo te hubiera dado cadena perpetua.
(Als schoonheid een misdaad zou zijn, zou jij levenslang krijgen.)

Als je dus op vakantie in Spanje leuk wilt flirten, onthoudt dan welk soort humor goed te gebruiken is en welke niet. Onthoudt de zinnetjes die je gebruiken wilt. En maak je niet te veel zorgen: Het is vakantie en de meeste mensen zul je nooit meer tegenkomen.
Maak er dus een lekkere flirtvakantie van in Spanje, en vergeet vooral niet er van te genieten!

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Current day month ye@r *