Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe en wat: kamperen aan de Costa Brava

4.1/5 - (7 stemmen)

Kamperen in Spanje aan de Costa Brava betekent zon, zee en strand. De hele dag door kan je er namelijk genieten van het buitenleven en bijkomen op de mooie stranden onder de zon.
Echter, er zijn veel landen waar er heerlijk gekampeerd kan worden in de zon en buitenlucht, dus wat maakt dat kamperen in het zonnige zuiden een onvergetelijke ervaring wordt? In dit blog zal je ontdekken waarom de Costa Brava de ideale vakantiebestemming is, waarom kamperen een unieke belevenis is en welke kampeerartikelen niet mogen ontbreken in de reistas.

Activiteiten aan de Costa Brava

Eén van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje is de Costa Brava. Hier is er voor ieder wat wils voor wat betreft buitenbelevenissen, zoals watersport, flaneren op de boulevards en zonnen aan zee. Uiteraard mag ook een bezoekje aan Barcelona niet ontbreken aan een vakantie aan deze Spaanse kust, waar je je ogen uit kijkt door de unieke gebouwen, zoals de Sagrada Familia ontworpen door Antoni Gaudí. Tegenover de drukte van de stad staat de rust aan de Costa Brava, waar het mogelijk is om te relaxen aan diverse baaien en je te laten verrassen door de ongerepte natuur. Een stukje Pyreneëen kan hier namelijk ontdekt worden door een excursie te maken langs de rotspartijen en verborgen stranden.

Kamperen als unieke belevenis

Wie op vakantie gaat naar Spanje moet vanzelfsprekend een verblijfplaats regelen. Echter, zal een hotelovernachting geschikt zijn of kies je liever voor een camping? Hotels lijken op het eerste gezicht een aantrekkelijke optie wanneer je op vakantie gaat, maar kamperen is een ruim begrip.

Geniet van de natuur

Het buitenleven op een Spaanse camping is een onvergetelijke ervaring door de unieke natuur, die vaak niet bewonderd kan worden door hotelovernachtingen. De campings zijn gelegen aan het strand, in het bos of op een andere bijzondere plek, waar de vrijheid ervaren kan worden. In Spanje in het bijzonder is het mogelijk om overdag te genieten van de zon en de frisse lucht, terwijl er op heldere nachten sterren gespot kunnen worden. Ook kun je er te allen tijde op uit gaan, wanneer er verbleven wordt op een camping in Spanje. Druilerige dagen zijn sporadisch in de zomer, waardoor er buiten gesport, gespeeld en gekookt kan worden. Met gezellige buren en buurkinderen op de camping zal er geen einde komen aan bijzondere ervaringen.

Bepaal zelf de luxe

Hoewel er bij kamperen over het algemeen gedacht wordt aan overnachten in een tent, kan kamperen op verschillende manieren geschieden. Waar de één zichzelf namelijk bestempelt als een ware kampeerder met tent en basisbenodigdheden, besluit de ander het kampeeravontuur aan te gaan met een ruimer budget en te overnachten in een luxe tent of bungalow. Campings in Spanje biedt daar zeker mogelijkheden toe, omdat er gekozen kan worden uit verschillende accommodaties, zoals stacaravans, bungalows en luxe tenten. Zo is een accommodatie van camping cypsela een aanrader, die gelegen is aan de Costa Brava. Overnachten in een caravan of bungalow kan met name voor beginnelingen grote voordelen bieden ten opzichte van het kamperen in een tent, omdat het niet nodig is om allerlei nieuwe kampeerartikelen aan te schaffen. Dit doet echter niet af aan het kampeergevoel, omdat je dagelijks kan genieten van het buitenleven.

Praktische kampeerzaken

De zonnige, Spaanse vakantie kan dus zo luxe gemaakt worden zoals er gewenst wordt. Desondanks zijn een aantal kampeerartikelen onmisbaar, wanneer je toch wat comfort wil realiseren voor deze zonvakantie, te beginnen met zonnebrand. Dag in dag uit geniet je van het buitenleven en de natuur, waardoor het van groot belang is om je te beschermen tegen de Spaanse zon. Een voordeel van de hoge temperaturen is dat er buiten gekookt kan worden; soms haast elke dag op de barbecue. Maak bijvoorbeeld feestelijke maaltijden door groenten te grillen en vis of vlees te bakken en braden op het kooktoestel. Vergeet daarbij echter geen lucifers of (gas)aansteker. Tot slot zijn zaklampen of citroenkaarsen onmisbaar, want het gaat al snel schemeren en wordt vlak daarna pikdonker. Tentverlichting kan ook bovendien bijdragen aan de Spaanse gezelligheid en sfeer op de camping, zoals op camping cypsela.