Ibiza-stad vakantie

Ibiza-stad vakantie 3.40/5 (68.00%) 5 votes

Ibiza-stad is een topper tussen de vele vakantieoorden in het zonnige Spanje. Een rijke geschiedenis en cultuur, een wereldberoemd uitgaansleven en fantastische toeristische accommodaties en attracties zijn de belangrijkste kenmerken en trekpleisters van deze badplaats.

Bezienswaardigheden

In Ibiza-stad is er vanalles te zien maar vooral de overblijfselen van vele eeuwen terug trekken meteen de aandacht. De vestingmuren uit de 16e eeuw zijn nog intact en kan men bewonderen evenals de gotische kathedraal uit de 13e eeuw. Die staan beiden te pronken in de oude stad, de D’alt Vila waar u wordt teruggekatapulteerd in de tijd en er een heerlijke tijd kan beleven. De witgekalkte huisjes die de smalle straatjes een gezellig authentieke sfeer geven en de trapstraatjes die men door de grote stenen poort kan bereiken zijn meer dan een bezoekje waard. Dit oude stadsgedeelte is ook zeer bekend en geliefd bij kunstenaars en straatartiesten. Die stallen er hun spullen uit en verkopen het tegen een prijsje.Ibiza-stad uitgaan

Toerisme

Men kan geen stranden vinden in Ibiza-stad maar die zijn er in overvloed in de nabije badplaatsen, onder andere in Figueretas en Playa d’en Bossa. Maar qua eten en drinken en uitgaan komt men hier ruimschoots aan zijn trekken. Tal van restaurants en terrasjes sieren de stad en nodigen uit om aan te schuiven om te genieten van een heerlijke Spaanse maaltijd of tapas en er wordt rijkelijk sherry en sangria geschonken en genuttigd. Uitgaan kan in de vele bars met terras voorzien, clubs, cafés, discotheken, noem maar op. Aan de boulevard voeren de verschillende uitgaansgelegenheden allerlei shows op om klanten aan te trekken. Kortom, keuze genoeg om u te amuseren.

Daarnaast zijn er ook heel wat leuke winkels om overdag eens een kijkje te gaan werpen. Niet alleen souvenirwinkels maar ook schoenenwinkels, lederwaren, kleding, juwelen, boetieks, kunstgalerijen en kiosken zijn de mogelijkheden. Niet te vergeten is er een overdekte markt waar elke dag verse groenten en fruit wordt verkocht en ook de vismarkt is een leuke aandachtstrekker. In de zomer kan men dagelijks de sfeervolle hippiemarkt bezoeken aan de haven.

Top 5 Hotels

1. Aparthotel THB Los Molinos (Beoordeeld met 7,7)
2. Hotel Ibiza El Puerto (Aanbevolen)
3. Appartementen Ibiza El Puerto (Aanbevolen)
4. Hotel El Hotel Pacha (Aanbevolen)
5. Hotel Fiesta Cala Llonga (Beoordeeld met 7,4)

Aanbiedingen Ibiza-stad

Ibiza stad