Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Interessante feitjes over de Canarische eilanden

Rate this post

De Canarische eilanden, het zijn bijzondere eilanden met een rijke cultuur en historie. De eilanden liggen ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan en zijn voor velen een aantrekkelijke vakantiebestemming door de schoonheid van de natuur. Wij hebben voor u 5 interessante feitjes opgezocht over de Canarische eilanden, die u waarschijnlijk niet kent. 

1. Atlantis

Atlantis, u heeft er vast wel is over gehoord. De verloren stad, die gezonken is in de Atlantische Oceaan. Vroeger werden de Canarische eilanden volgens de mythes en legendes gezien als de gezonken stad. Ptolamaaeus heeft een vrij gedetailleerde kaart getekend van de eilanden en hij gaf hierop aan dat de eilanden aan de rand van de wereld lagen.

2. Carnaval3 dames die carnaval vieren op Tenerife

Op het eiland Tenerife wordt het op een na grootste carnavalsfestijn gehouden. Het carnaval van ‘Santa Cruz’ is enorm populair en wordt jaarlijks gevierd. Het carnavalsfeest wordt gekenmerkt door de indrukwekkende kleding en Latijns-Amerikaanse muziekstijl. Het feest duurt tien tot veertien dagen en eindigt voor Aswoensdag, een katholieke traditie.

3. Inwoners

De oorspronkelijke inwoners van de eilanden zijn niet de vakantiegangers, logisch. “Wie zijn het wel?”, hoor ik u denken. Het zijn de groepen met Guanchen, dit zijn de eerste en oorspronkelijke inwoners van de Canarische eilanden. Dit waren mensen met een erg lang lichaam, een brede bouw, maar hadden erg smalle schedels. Aparte verschijnsel, dus!

4. AmbachtenVasen gemaakt van keramiek in verschillende kleuren

Er zijn zeven Canarische eilanden. Dit zijn: La Palma, La Gomera. Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en El Hierro. Elk eiland heeft zijn eigen traditionele specialiteiten. U kunt hierbij denken aan de volgende type ambacht: borduurwerk, keramiek, kantklossen en houtsnijwerk. Voor potten met een Guanche stijl, moet u naar het Tenerife. Op het eiland El hierro zijn de tapijten en tassen ontzettend mooi geweven. Voor borduurwerk van de beste kwaliteit kunt u het best zijn op Gran Canaria. Ga zo maar door! De ambachten hebben invloeden uit allerlei soorten culturen.