Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alajero

Rate this post

Alajero is een mooie badplaats op het eiland La Gomera dat zich op de Canarische Eilanden bevind. Het ligt in de provincie Santa Cruz de Tenerife en heeft maar een kleine 1500 tal inwoners in sfeervolle witte kubusvormige huisjes. Het is vooral een plek voor rustzoekers die willen genieten van de schoonheid van de natuur en de historisch getinte authenticiteit van het dorpje.

Natuur en klimaat

De natuur op Gomorra is gevormd door een vulkanisch verleden. Er zijn veel rotsen en bergen naast zwarte lavastranden. Er is een prachtige natuur op het eiland.Overal staan bananenplantages en beboste bergen.Uiteraard is er het strand om lekker te luieren op het mooie zand en te ontspannen onder de Spaanse zon. Naast het ruige landschap zijn er ook vegetatieve plaatsen met veel groen. De stranden verschillen ook van een lichte kleur tot zwart. In de zomer is Alajero droog en zonnig maar in de winter ruimen de warme temperaturen plaats voor veel mistige dagen. Er valt redelijk wat neerslag uit de lucht, vooral doordat het een hoog gelegen gebied is.

ToerismeSpaanse lekkernijen op een tafel met drinken

Er is geen massatoerisme in Alajero en dus kan men versmelten met de lokale bewoners en zo de échte Spaanse en Canarische sfeer opsnuiven. Ook zijn er een aantal gezellige restaurants om lekker te eten en te smullen van de Spaanse tapas en andere lekkernijen. In de Bodega Vino Tinto II kan men heerlijke wijn en kaas kopen. Men kan ook de pracht en praal onder water bewonderen met een dolfijnenzoektocht en een glasbodemboot. Ook kan je een bezoekje brengen aan de omliggende gemeenten zoals Hermigua, Playa de Santiago, San Sebastian en Valle Gran Rey.

Bezienswaardigheden

In Alajero kan men een paar belangrijke plaatsen bezoeken. Het Iglesia San Salvador bijvoorbeeld. Dit gebouw is vrij eenvoudig en de gevel is opgetrokken uit donkere natuursteen. Deze platereske stijl heeft zich in de 16 eeuw in Spanje in plaats van de renaissance gevestigd.Drago de Magana is eveneens een plek die niet onbezocht mag blijven. Het is een unieke drakenboom die al 600 jaar oud zou zijn! Verder is er nog een kapelletje en een berg Calvario.
Op 11 september viert men het Romeria del Paso feest. Dan wordt de Madonna uit de Ermita de El Paso gedragen naar de parochiekerk van Alajero.