Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (3 stemmen)

El Paso is een populaire badplaats en tevens de grootste gemeente in het westen van het zonnige eiland La Palma. Het behoort tot de Canarische Eilanden en is naast een echte strandoord, ook bekend om haar uitzonderlijke natuur.

Natuur

El Paso bezit een prachtige natuur. Dit hooggelegen dorpje wordt dan ook wel “La Isla Bonita” genoemd, de parel van de CanarischeMooi versierde avocado's op brood Eilanden. Het heeft door een vulkanische karakter gevormde natuureigenschappen zoals onder andere een zwart zandstrand (door lava ontstaan), bergen en rotsen. Maar ook de flora is hier indrukwekkend. In de herfst zijn er schilderachtige taferelen en tamme kastanjebomen, alsook amandelbomen en Canarische dennen op de heuvels. Er worden bananen en avocado’s gekweekt op de plantages. Elk seizoen heeft wat anders te bieden. Grazende koeien en lammeren, het Nationale Caldera Park en vooral de spectaculaire watervalwolk zijn aandachtstrekkers. De wolk begint aan de oostkant van het eiland en nadat het als een waterval over de Cumbre rolt, verdwijnt het uit het zicht.

Bezienswaardigheden

El Paso is vooral bekend om Caldera, een reusachtige erosiekrater met een omtrek van maar liefst 20 kilometer. Ook het kleine vogelpark Paraisode las Aves en het Zijdemuseum zijn zeker een bezoekje waard.

Toerisme

El Paso heeft een gezellig pleintje met een typisch Canarisch kerkje en smalle straatjes. Het kleine centrum omvat enkele bars, sfeervolle restaurants waar men écht Spaans kan eten en wat winkeltjes. Hier kan men vooral rust vinden in natuurwandelingen, relaxen op het strand onder de warme zon of naar Llos Lanes de Aridane gaan (7 km) om van het uitgebreidere aanbod aan winkels en restaurants alsook uitgaansgelegenheden te genieten.