Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto Naos

Rate this post

Puerto Naos is een gezellig dorpje aan de westkust van La Palma op de Canarische Eilanden. Puerto Naos en El Remo vormen samen de twee toeristische dorpjes in deze streek en liggen ten zuiden van Llos Lanos de Aridane. Een klein maar fijn stukje Spanje met een schitterend strand en wuivende palmbomen verwelkomt hier toch menig toeristen om te genieten van een rustig en plezierig verblijf.

Toerisme en BezienswaardighedenPalmbomen en helderblauwe lucht in Puerto Naos

Samen met het mooie zwarte lavastrand zijn er ook een aantal plekjes om te bezoeken in Puerto Naos. Dit sfeervol toeristisch dorpje was oorspronkelijk een klein havenplaatsje waar vooral transport van bananen werd gedaan. Nu is het een kleine badplaats die bestaat uit enkele straten, appartementen, hotels en restaurants. Men kan er heerlijk eten en drinken en zich ontspannen bij de aanblik van al het natuurschoon. Wie graag uitgaat, kan zich amuseren in de bars maar discotheken zijn er niet te vinden. Men kan leuke wandelingen maken op de boulevard tijdens de zwoele avonden. Overdag zijn de terrasjes uiteraard erg in trek zodat men zich kan verfrissen met een lekkere sangria..

Wie op een sportieve manier zijn dagen wil doorbrengen, kan de populaire sporten parapenten en duiken proberen. In het noorden ligt het oude centrum.

Natuur en Klimaat

Achter dit mooie dorp is er een speciale berg die een oranje-gouden gloed krijgt in de avondzon. Men kan er ook de bananenplantages aan de vuurtoren bezichtigen. Steile bergwanden, platte kuststroken, een azuurblauwe zee, groen beboste heuvels en weelderige bloemen kenmerken Puerto Naos.

Er heerst een constante temperatuur in Puerto Naos met aangenaam warme temperaturen gedurende het hele jaar.