Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Todoque

Rate this post

Todoque is een klein bergdorpje met een goede centrale ligging tussen Los Llanos de Aridane en Puerto Naos. Het bevindt zich in de Canarische Eilanden, in het westen van het mooie eiland La Palma.
Deze streek is gezegend met een prachtige natuur, schitterende zandstranden aan het heldere zeewater en enkele toeristische accommodaties waaronder de beroemde casita’s vanwaar men een fenomenaal uitzicht heeft op zowel de bergen als op de Atlantische Oceaan.

Toerisme

Men vindt in Todoque een klein centrum met een kerkje, een restaurant, een supermarkt, een gezellig pleintje en enkele bars. Voor de kinderen is er een speeltuin zodat zij zich ook naar hartelust kunnen vermaken. Het is vooral heerlijk hier om te genieten van de rust ver weg van het massatoerisme en het dorpje als uitvalsbasis te gebruiken om tochten en reisjes te maken naar de omliggende gebieden. Zo liggen de stranden van Puerto Naos, van Tazacorte en de stad Los Llanos op amper 10 minuten afstand. Ook wandelroutes zijn zeer geliefd in de streek. Men kan lekker luieren op de stranden en relaxen onder de Spaanse zon. Op de andere stranden zijn recreatie en watersporten mogelijk. Overal kan men lekker eten en genieten van de échte Catalaanse keuken of gezellig een terrasje doen met een fris drankje erbij. De adembenemende uitzichten in deze Aridane dal waar Todoque zich in bevindt en de prachtige steden rondom maken van uw reis zeker de moeite waard.

Klimaat

Het klimaat in Todoque is net als op het hele eiland La Palma een subtropisch steppeklimaat. Heel het jaar door zijn er warme temperaturen en valt er weinig neerslag. Elk seizoen heeft naast aangename temperaturen ook prachtige natuurverschijnselen. Kortom, Todoque is een fantastische plek om uw vakantie door te brengen op een ontspannende manier!