Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto del Carmen

4/5 - (2 stemmen)

Puerto del Carmen is een populaire badplaats en vakantiebestemming op het zonnige eiland Lanzarote en tevens de grootste. Dankzij de gunstige ligging is het beschut tegen de wind en zonniger waardoor het des te meer toeristen aantrekt om deze plaats te bezoeken. Deze charmante kustgemeente is in de loop der jaren van eenvoudig vissersdorpje geëvolueerd tot een wereldbekende en geliefde vakantieoord.

Toerisme en SportDuiker in een koraalrif met verschillende vissen

In Puerto del Carmen bepalen vooral de schitterende zandstranden het beeld. Overal staan palmbomen er een ontspannen sfeertje te scheppen en de vele hotels en restaurants alsook café’s, uitgaansgelegenheden en winkels maken het plaatje compleet. Er zijn leuke souvenirwinkels, markten, winkels, supermarkten en ook discotheken met veel ambiance naast gezellige bars.

Men kan wandelen in het oude gedeelte tussen de typische witte gebouwen en er de pittoreske vissershaven bezoeken. In het andere deel zijn de 5 zandstranden en de vele horecazaken zeer populair.

De verschillende stranden zijn: het Blanca-strand met ligbedden en parasols loopt geleidelijk af in de zeebodem en dus kindvriendelijk. In de omgeving bevinden zich veel bars en restaurants.

Het Los Pocillos-strand ligt naast het Matagorda-strand en dichtbij de promenade waar men rustige wandelingen kan maken en men kan eten in het restaurant. Voor de kinderen bevindt zich er een speeltuin achter deze stranden.

Het El Barranquillo-strand bestaat uit zand en ligt tussen de rotsen. Deze intiemere plek is dankzij de geleidelijk afloop in de zeebodem ook een kindvriendelijke strand. Er is een bar. Ook het Costa Luz-strand dat uit donker zand bestaat, loopt geleidelijk af.

Het Chica-strand tenslotte dat eveneens uit zand bestaat en ook geleidelijk aan in de zeebodem afloopt, bevat ligbedden en douches en men kan er zijn honger en dorst stillen in de snackbar. Op de promenade erachter kan men gezellig rond kuieren.

Wie sportief is aangelegd en een beetje uitdaging en extra amusement zoekt kan zich tegoed doen aan de diverse sporten. In de duikschool kan men een cursus volgen om de wondere wereld onder water te aanschouwen. Nog andere watersporten zijn banana-riding, parasailing, motorboten, parasailing, waterfietsen en meer. Ook de andere sporten waaronder joules des boules, het populaire golf, fitness, beachvolley en squash zijn leuke bezigheden.