Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Vorig weekend was het dan weer eindelijk zover.. Las Fallas! Met ruim een miljoen bezoekers is Fallas de Valencia een van de meest bekende en bezochte feesten van Spanje. Het is een luidruchtig straatfeest met prachtig vuurwerk! Was jij erbij?De parade van Las Fallas met toeschouwers

De naam van het festival, Las Fallas, is ontstaan door de reusachtige poppen/ wagens die door de straten van Valencia rijden. Sommige poppen worden wel 25 meter hoog en worden compleet van papier maché en piepschuim gemaakt. Veel buurtschappen in Valencia, casales, zijn hier al maanden voor aan het bouwen en plakken. Sommige poppen worden echter gebruikt om een statement mee te maken of om de spot te drijven met belangrijke Spaanse mensen. De poppen worden in het weekend verdeeld over de stad waarna een feestelijke parade plaatsvind. Op de laatste dag van het Fallas weekend worden de poppen met vuurwerk in brand gestoken. Echter is er een pop/ wagen die de dans ontspringt. Deze jury favoriet wordt door het publiek gekozen en zal de collectie Fallas poppen mogen aanvullen in het Museo Fallero. Heb je de feestelijkheden gemist, maar ben je benieuwd naar de poppen die mooi genoeg waren om het verbranden te ‘overleven’, neem dan zeker eens een kijkje in het museum.

Hou je meer van een feestje, dan zit je in Valencia tijdens Las Fallas ook goed! Het hele weekend zijn er van ‘s ochtends tot ‘s avonds feesten op de verschillende straten en pleinen in het centrum. Bovendien zal je overal knallen van vuurwerk horen en vooral ’s avonds wordt er prachtig vuurwerk afgestoken. In het Turia park zijn er elke avond mooie vuurwerkshows en de grootste vuurwerkshow daarvan is op de laatste avond, Nit del Foc (Nacht van het vuur). Het feest word afgesloten met La Cremà het hoogtepunt van het feest, het verbranden van de Fallas.

Wil je volgend jaar bij het feest zijn, dat kan! Las Fallas vind plaats op 15 – 19 maart 2018.