Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste steden in Spanje

5/5 - (1 stemmen)

Ga jij de komende periode op vakantie naar spanje? Spanje staat ieder jaar opnieuw in de lijst met de meest populaire vakantiebestemmingen. Dat is ook niet zo gek. Het land beschikt over een prachtige kustlijn met heerlijke temperaturen en sfeervolle steden. Vooral Barcelona, Valencia en Madrid zijn niet te vergeten. Naast deze grote steden heeft Spanje ook veel kleine dorpjes die een bezoek waard zijn. Hieronder volgt een lijst met de leukste Spaanse dorpjes. Welk dorpje trekt jou het meest aan?

Baeza

Baeza ligt gelegen in de zuidelijke regio Andalusië. Dit prachtige dorpje staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook niet gek dat Baeza behoort tot een van de mooiste Spaanse dorpjes. 

Ubeda

De historische kerk in Ubeda

Ubeda ligt niet ver van Baeza vandaan en heeft ook een plek kunnen bemachtigen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Minimaal de helft van de gebouwen in deze stad zijn beschermde monumenten. Om het ultieme uit het bezoek aan Ubeda te halen, raad ik je aan om de Plaza Vazquez de Molina te bezoeken. 

Cudillero

Cudillero ligt in het noordwesten van Spanje. De prachtige havenstad ligt gelegen in Asturië en heeft Scandinavische invloeden. Uit de geschiedenis van deze stad blijkt namelijk dat het gesticht zou zijn  door de Vikingen. Door de stad heen liggen gekleurde huizen en hoge bergen. 

Cuenca

Cuenca staat ook bekend om de bijzondere huizen. De huizen hangen namelijk, ook wel bekend onder de term ‘casas coldadas’. De balkons van deze woningen hangen boven een ravijn: een adembenemend aanzicht. Daarbij is een bezoek aan ‘Museo de Arte Abstracto Español’ het volledig waard. Het is immers een van de grootste musea van Spanje als het gaat om moderne kunst.

Elche

Palmbomen in de stad Elche

Elche is jaren geleden bekend geworden door het palmbomen bos en is het bezoek absoluut waard tijdens de spanje vakantie. In deze stad kun je immers meer dan een kwart miljoen palmbomen vinden! Het bos werd enkele 1000 jaar geleden aangelegd door de Arabieren en staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.