Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Er zijn genoeg geweldige bestemmingen in Spanje als je houdt van het studentenleven. De Spanjaarden weten wel hoe je moet feesten. Maar het ligt er maar net aan waar je bent, want Cala Bona staat nou niet bepaald bekend om haar festivals en comazuip-feestjes. Dit paradijsje is een haven van tranquillity en relaxation.

Toerisme

Cala Bona is een natuurparadijs dat is gesitueerd aan de noordoostkust van Mallorca. Het is qua toerisme redelijk kleinschalig maar zeker voor diegenen die op zoek zijn naar rust is dit mooie vissersdorpje een geweldige verblijfsplek. Het is dan ook logisch dat je niet naar huis kan terugkeren zonder van de vis geproefd te hebben.
Het resort Cala Bona is gebouwd rond een pittoresk haventje waar verschillende boten liggen aangemeerd. Er zijn verschillende hotels en verblijfscomplexen waarvan de meesten helemaal uitgerust zijn om toeristen te entertainen.
Cala Bona is voor toeristen een heel geschikte plaats om een rondreis in te eindigen en dus een ideale manier om tot rust te komen. Uiteraard kan men overdag gaan relaxen aan de zee. De kusten zijn rotsachtig en bestaan uit kleine baaitjes en zandstranden. Het wandelen door de weelderige natuur en het heerlijke eten zijn de beste manieren om de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten. De zorgen zijn immers voor morgen en dat is ook precies het motto waar heel Cala Bona onder leeft.

Bezienswaardigheden

Als je iemand bent die na twee dagen wel weer genoeg rust hebt gehad- Geen zorgen. Je hoeft je hier in Cala Bona echt niet te vervelen. Het zal er aanvankelijk niet veel op lijken, maar het gemis aan wilde disco’s wordt ruim vergoed door de avonturen die je kan beleven. Begin je dag eens met golfen. Misschien niet de spannendste sport van de wereld, maar een uitstekende manier om jezelf alvast wakker te maken voor de dag, want ‘s middags heb je je concentratie echt nodig, als je je bijvoorbeeld wilt verschansen in het auto safari-dierenpark “Safari-Zoo”. In de zomer is het weer op zijn heetst en als je het avontuurlijke safari-gevoel echt wilt beleven, kan het bijna niet warm genoeg zijn. In de “Safari Zoo” (een kwartiertje rijden vanaf het centrum) Zit je veilig in je auto terwijl de dieren hun eigen leventje voortzetten. Met een beetje mazzel klimmen er ook nog brutale apen op je auto.
Tenzij je natuurlijk liever geen vlekken wilt hebben op jouw (huur)auto. In dat geval is het beter je te laten rondleiden in de Safari-Zoo Tour. Ja kan natuurlijk ook gewoon met het treintje gaan, dat door het hele park rijdt. Dit zou wel eens leuker voor de kinderen kunnen zijn. Als je niet zo van de treintjes bent, Zijn er ook bussen waar je op kan stappen. Deze middelen van vervoer zijn gratis, dus maak hier zeker gebruik van!
Ook kinderen komen ruimschoots aan hun trekken hier. Die kunnen paardrijden in de Rancho Willy en go-carten in het Cala Millor-resort. Ook de donkere grotten van Drach en Porto Cristo zijn zeker een bezoekje waard. Een natuurfenomeen dat de eeuwen heeft getrotseerd.

Eten en drinken

Na een spannende en misschien ook wel enge reis rond het dierenrijk is het tijd om te eten.
Ook qua eten en drinken zijn er heel wat gezellige restaurants ter beschikking waar men heerlijke typisch Mallorcaanse maaltijden kan eten. Naast het eten van vis, waar Cala Bona om bekend staat, kan je natuurlijk ook gewoon genieten van de typische Mallorcaanse gerechten. Je kan natuurlijk proeven van de Spaanse Tapa’s of Paella, maar de Mallorcaanse bevolking voeden zichzelf het meeste met vis en varken, veel groentes, salade, en zo veel soorten bonen als mogelijk. Mallorcanen eten het liefst heel veel, dus schroom niet om een flinke portie te bestellen.

Uitgaan

Als je graag ‘s nachts uit de bol gaat, zal je hier niet snel een gelijkwaardige uitgaansgelegenheid vinden. Er zijn wel een aantal leuke bars. Met de rustige kroegjes en het avondvermaak in de hotels is het vrijwel onmogelijk je te vervelen. De plaatselijke kroegjes zijn vaak vrij rustig en er is meestal een Live programma en entertainment voorzien.

De uitgaansgelegenheden zijn in Cala Bona misschien niet zoals in het centrum van Amsterdam, Dat Cala Bona een rustige streek is, betekent niet dat alle mensen daar dat ook zijn. Kortbij is er een fantastisch resort, het Cala Millor genaamd, en daar kan men wel gaan genieten van een bruisender nachtleven. Want twee kilometer noordoost vanaf het centrum van Cala Bona prijkt de Club Caramello Cala Millor. Dat is het grootste discotheek van heel Noord-Oost Mallorca. Laat je hier nog voor de laatste keer losgaan voordat je terugkeert naar huis. 

Top 3 Hotels in Cala Bona

1  Aparthotel Esperanza Mar Ii (Beoordeling 8,8)
2. Hotel Atolon Son Servera  (Beoordeling 7,8)
3. Aparthotel Millor Garden (Beoordeling 7,3)

Bron: www.zoover.nl

Top 5 Restaurants Cala Bona

1. Kashmir Balti Indian Restaurant (Aanbevolen door 100%)
2. Julie’s Sweets and Sandwiches (Aanbevolen door 96%)
3. Stanley’s Tea Room (Aanbevolen door 94%)
4. Lemon Grass Thai Kitchen (Aanbevolen door 88%)
5. Rope and Anchor (Aanbevolen door 87%)

Bron: http://www.tripadvisor.nl/