Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (3 stemmen)
Badajoz is een wonderschone stad in het naam van Spanje. Deze stad staat bekend om de Moorse historie met bijvoorbeeld de Kathedraal van San Juan Bautista. Wanneer je in deze Kathedraal staat is het mogelijk om de gehele stad te bekijken. Ook de Alcazaba van Badajoz is een Moorse burcht met prachtige muren en tuinen. Daarnaast is er het provinciale archeologische museum en de Espantaperros Toren uit de twaalfde eeuw te bezichten. Verder is het Castelar Park ook prachtig om door heen te lopen, want er zijn prachtige bomen en stambeelden van lokale culturele figuren. 

LocatieGroep mensen die met zonsondergang op bergen zit

Badajoz is gelegen in de naam van de Iberische schiereilanden, vlakbij de oever van de rivier Guadiana bij de grens met Portugal. Dit is tevens de hoofdstad en een grappig feitje is dat de provincie dezelfde naam heeft. Deze plek ligt 61 kilometer van Mérida, 89 kilometer van Cáceres, 217 kilometer van Sevilla en 406 kilometer van Madrid. Het nieuwste deel van de stad ligt aan de linkeroever. Bij deze oever zijn verschillende bedrijventerreinen te vinden. Ook is er een universitair ziekenhuis.

Als we in de geologische termen praten dan vinden we Badajoz zich in de zuidelijke Submeseta. Deze plek werd gesticht aan de oevers van de bekende rivier in Guadiana op een Paleozoïsche kalkstenen heuvel. Tussen deze heuvels ligt het Moorse fort Alcazaba, dit is een handige handige stad. De gemiddelde hoogte van de stad is ongeveer van 184 meter boven zeeniveau. De hoogste punten zich in de Cerro del Viento en Cerro de la Muela. Deze punten liggen op 218 meter hoog. Het laagste punt bij de Guadiana-rivier op een hoogte van 168 meter.

Badajoz is een oase van rust

Wanneer u opzoek bent naar een niet te ontspannen vakantie , een plek om heerlijk uit te rusten en te genieten, dan bent u in de Badajoz zeker op de juiste plek!