Beleef Spanje

In Spaans ritme komen

In Spaans ritme komen 4.71/5 (94.26%) 1386 votes

In Spanje is het ritme anders dan in Nederland, dit is te danken aan de warme temperaturen in de zomer. Waardoor het in veel gebieden overdag te warm is om iets uit te voeren. Om die reden wordt dan in de middag een Siësta gehouden. Dit is een pauze van een aantal uur, in deze pauze is er de tijd om uitgebreid warm te eten en om een wandeling te maken. Jonge kinderen doen een middag dutje na het eten. Na de Siësta gaan de mensen weer een paar uur werken. Na het werk eten Spanjaarden iets kleins en gaan daarna vaak het terras op om nog te genieten van de warme avonden.

Ook het gedag zeggen is anders dan in Nederland, in de ochtend tot 12uur zeggen Nederlanders goedemorgen, tot 18:00 uur zegt men goedemiddag en na 18:00 zegt men goedenavond. In Spanje ligt dit anders zo wordt er in de ochtend tot ongeveer 14:00 uur ‘’buenos dias’’ gezegd, dit is goedemorgen. Na 14:00 uur vaak na de lunch zegt men ‘’buenas tardes’’, dit gebeurt tot ongeveer 20:00 uur tot 22:00. Hierna zegt men ‘’buenas noches’’, wat goedenavond betekent, maar dit betekent ook goede nacht, dit zeggen Spanjaarden vaak tegen elkaar als zij naar huis gaan na een avond, zo wensen zij elkaar een goede nachtrust.

Ook het eetpatroon van in Spanje is anders, in Nederland ontbijt men vaak met brood, ‘s middags wordt er ook brood gegeten en in de avond eet men vaak warm. In Spanje ontbijt men ook, met brood of yoghurt, vervolgens lunchen zij ‘’zwaar’’ met een hele warme maaltijd in de middag. Vervolgens rond een uurtje of 17:00 uur eten zij iets kleins, waarna zij later op de avond nog iets anders kleins eten. Dit gaat vaak gepaard met een drankje, Spanjaarden drinken vaak bier en wijn. Dus mocht u op vakantie gaan in Spanje sta dan niet gek te kijken dat zij pas ’s avonds laat iets gaan eten.

tapas

 

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Current day month ye@r *