Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Stedentrip SevillaBruin oud gebouw in Sevilla

Sevilla is een bijzondere stad. Deze stad is erg groen; er zijn overal hofjes en parkjes te vinden. Maar vergis je niet; Sevilla is uiteindelijk een hele grote stad waar altijd wat te zien en te doen is. Het allermooiste park dat de stad rijk is is het Parque de Maria Luisa. Het park is zo groot dat er twee musea in zijn gevestigd. Dit soort parken zorgen ervoor dat u in de stad kunt genieten van zowel de bezigheid als de rust.

Sevilla ligt midden in een gebied waar het financieel gezin eigenlijk niet zo goed gaat. Maar Sevilla zelf is een heuse oase van rijkdom. Van armoede is geen spake voor wie door deze stad loopt. De stad kleurt al goud van het zonlicht. Daarnaast wordt je overdonderd door prachtige architectuur van de stad. De stad kent een rijke geschiedenis. Dit kun je terugzien in de variatie aan stijlen in de stad. Je kunt er sporen zien van de Moren, de laat-arabische en de gotische stijlen. De stad heeft de toerist veel te bieden: je kunt er dagenlang winkelen en nog langer tapas eten. In iedere straat struikel je zowat over de tapasrestaurantjes. Door de hele stad zijn meer dan voldoende musea en monumenten te vinden. Dit maakt Sevilla een echte toeristische trekpleister.

Shoppen

In de stad zijn ontelbaar veel winkels in hele diverse wijken. De meeste winkels vind je in de wijken Los Remedios, Triana en in het centrum. Alle wijken hebben hun eigen charme. Wanneer we kijken naar Los Remedios, zien we dat er vooral veel mensen uit de hogere middenklasse hier komen shoppen. Hier showen ze het liefst hun beste outfits terwijl ze shoppen en een kopje koffie drinken. De gezelligste straat is Calle Sierpes. Het is lekker centraal gelegen en hier hun je je dagje shoppen perfect beginnen.

Romantiek

Sevilla is het perfecte decor om doorheen te wandelen met je geliefde. De stad bruist zelf ook van passie: overal kun je flamenco optredens tegenkomen, waarbij met volle overtuiging wordt gedanst en gezongen. Je kunt altijd wel van een show genieten. Een leuke tip: rijd door het oude centrum in een koets! Een ritje met en koets is en leuke en bovenal romantische manier om de stad te zien. Als je niet zo’n paardenliefhebber bent, kun je altijd heerlijk op een kleedje picknicken in Parque de María Luisa. Dit pakt heeft allerlei plekjes waar je rustig samen kan zijn met je geliefde.

Met het gezin

Niet allen met je vriendinnen of met je geliefde kun je heerlijk in deze stad vertoeven, dat kan namelijk ook met de kinderen. Sevilla is een kindvriendelijke stad. Je kunt er van alles bezichtigen en er zijn zelfs pretparken die ideaal zijn voor kinderen. Ook in de hete zomer kun je genieten in Sevilla; er zijn namelijk ook spetterende waterparken. De kinderen kunnen in Sevilla hun ogen uitkijken in het dierenpark en op de eigenzinnige Metropol Parasol.

Bezienswaardigheden

Cathedral van Santa Maria de la Sede de Sevilla

In Sevilla vind je ook de grootste kathedraal van Spanje. Dit is de Cathedral van Santa Maria de la Sede de Sevilla, een hele mondvol. Dit enorme gebouw is gestart met de uitspraak: “Laat ons een kerk bouwen dat zij die hem aanschouwen ons voor gek verklaren.” En dat is ze goed gelukt. Het gebouw was in het begin eigenlijk een moskee, maar deze is tijdens de verbouwing in 1401 omgevormd tot een gotische kathedraal. Het gebouw is al oud, maar het is toch een van de recentst gebouwde gotische kathedralen. Het is de grootste van Spanje en de op twee-na-grootste van de wereld. Alleen de Sint Pieter in het Vaticaan en de Saint Paul’s in Londen zijn iets groter.

Boottocht

Je kunt ook Sevilla bekijken vanuit een bootje. Neem eens een romantisch boottochtje door de prachtige oude stad. Het boottochtje begint aan het glorieuze Plaza de España. Dit is een spectaculair plein waarop met keramieken tegels alle vlaggen van de provincies van Spanje zijn afgebeeld. Op het plein staat ook een reuze fontein, die regelmatig een show weggeeft.

Santa Cruz

De Wijk Santa Cruz is de meest romantisch en knusse wijk van Sevilla. Hier zijn de straatjes, steegjes en pleintjes klein en smal. Je kunt heel lang ronddwalen in deze gezellige buurt. Als je na een tijdje wat hongerig wordt van het ronddwalen en souvenir-shoppen, dan kun je altijd nog een van de vele tapasbarretjes bezoeken. Hier kun je heerlijk bijkomen van je dag in Sevilla.

Voor veel reislustige mensen die al naar Barcelona en Valencia zijn geweest is Sevilla een hele leuke optie om nog eens een Spaanse stad te ontdekken. Als je niet zo goed tegen de hitte kunt is het wellicht beter om de zomermaanden te vermijden. Sevilla is namelijk vaak de warmste stad in europa.