Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stedentrip Valencia

5/5 - (3 stemmen)

Barcelona en Madrid al gezien en wil je meer van Spanje zien? Dan is de stad Valencia een aanrader om naar toe te gaan. Valencia is de stad van de sinaasappels, de traditionele paella en de architectuur. Daarnaast heeft Valencia natuurlijk ook dat heerlijke Spaanse klimaat en de rustige sfeer die daar heerst. Door de hoeveelheid cultuur in de binnenstad en door de mooie rustige boulevard aan de zee is een stedentrip Valencia perfect. Er is genoeg te zien maar tegelijker tijd genoeg plek om even tot rust te komen en van het weer te genieten. Veel bezienswaardigheden worden aangeraden door andere reizigers maar ook door Vakantiespanje.nl. Hier onder is een voorbeeld van een stedentrip Valencia, echter er is genoeg te zien en te doen daar maar dit zijn de echte aanraders.

Dag 1

OchtendStraatbeeld van Velencia

Goedemorgen! Doe de gordijnen eens open en kijk eens naar dat heerlijke weer. Bijgekomen van de reis dan gaan we vandaag Valencia in. De stad van de sinaasappels dus laten we beginnen met een heerlijk ontbijt met sinaasappelsap en broodjes met vooral zoetigheid en je merkt dat tijdens het ontbijt er veel zoete etenswaren op het menu staan. Spanjaarden zijn namelijk echte zoetekauwen. Daarnaast zit Valencia vol met architectuur en cultuur, het is een vissersdorp. De sfeer van een dorp hangt er en het straalt rust uit. De eerste stap buiten de deur en haal dan maar eens goed adem en kijk eens even om je heen. Maar goed laten we de stad gaan verkennen. Laten we rustig beginnen en naar de haven van Valencia gaan en daar de boel verkennen. In deze haven liggen schitterende boten voor de Amerikaanse cup en andere mooie jachten. Genoeg te bewonderen dus. Dan kunnen we ook gelijk een wandeling maken langs de boulevard waar allemaal tentjes zijn die perfect zijn om te lunchen of te dineren. Dus loop er gerust even langs en kijk naar het aanbod. Als we dan een stukje doorlopen komen we een klein marktje tegen. Alvast de souvenirs voor thuis kopen? Dan is het maar gedaan zou je zeggen. In Valencia kom je meer van dit soort kleine markten tegen en het is wel leuk om daar even te stoppen maar niet te lang! Er is genoeg te zien naast deze marktjes.

Middag

Na zo een heerlijke wandeling is het tijd om te lunchen en zeker even wat te drinken. Vergeet tussen door niet genoeg water te drinken. Het is namelijk warm en dan verlies je veel vocht. Een leuk tentje langs de boulevard gevonden? En weet je al wat je wilt eten? In Spanje is het gebruikelijk om warm te eten in de middag, maar er zijn ook genoeg tentjes waar je heerlijke broodjes kan bestellen. Maar het is natuurlijk wel leuk een typisch Spaanse lunch te eten en te drinken. Een aanrader is de paella met agua de Valencia en ernaast wat water. Agua de Valencia is een mixdrankje die uit Valencia komt. Zorg dat je genoeg eet want dineren, doen de Spanjaarden pas laat en veel restaurants gaan pas eten rond een uur of half 8 echt klaar maken. Na de lunch nog even het eten laten zakken en misschien even op het strand lopen. Maar rond een uur of drie á vier is het toch echt tijd om weer verder te gaan. We gaan de binnenstad in. Dit kan je het beste doen met het openbaar vervoer of met de fiets. In Valencia kan je heel makkelijk een fiets huren. Door heel de stad staan namelijk fietsen in een standaard en als je naar de automaat huurt kan je zo een fiets huren voor de hele dag. Nog iets handigs aan die fietsverhuur is dat je de fiets overal terug kan brengen als er maar zo een standaard staat. In de binnenstad kan je een wandeling maken langs alle kerkjes en mooie gebouwen. Ga vooral langs de kerk met de Heilige graal en ga gerust overal even naar binnen en kijk gerust even rond. Spanje en vooral Valencia staan bekend om hun architectuur en kunst. Bekende kunstenaars en architecten komen uit Spanje en zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van de indrukwekkende gebouwen in bijvoorbeeld Valencia.

Avond en nacht

Zo tijd om te dineren. Traditioneel in Spanje is tapas een must voor het diner. Tapas zijn allemaal kleine gerechtjes en een bekend restaurant is Sagardi. Hier kan je zelf opscheppen en in elk gerechtje zit een prikkertje. Het leuke aan dit restaurant is de sfeer maar je rekent af door middel van het inleveren van prikkertjes en zo betaal je ongeveer 1 á 2 euro per prikkertje. Maar je kunt daar ook gewoon dineren met een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Als je in Sagardi gaat eten dat zit je midden in het bruisende centrum van Valencia en dus genoeg reden om na het eten nog even rond te lopen en misschien een leuke bar op te zoeken. In Valencia heb je veel barretjes of discotheken om de nacht nog even goed af te sluiten met een sangria of een cava.

Dag 2

Ochtend

Zo na een heerlijke en intensieve eerste dag gaan we weer verder met dag 2 in Valencia, want er staat nog een hoop op het lijstje wat we echt moeten zien! Je bent al wat meer bekend met de weg en het is weer tijd voor een goed en stevig ontbijt en een goed gevulde fles water, want het is weer heerlijk warm weer. Vandaag staat er weer een hoop op het programma maar ik beloof je dat we de avond dit keer rustig afsluiten om goed tot rust te komen en de stad goed tot je te laten komen en in je op te nemen. We beginnen met een wandeling door de oude rivierbedding, dit is namelijk nu een schitterend park. Het is heerlijk om er door heen te wandelen maar je kunt er ook door fietsen wat je zelf het leukste vindt. Tijdens de wandeling is het leuk om een trap naar boven te nemen en naar de botanische tuin te gaan. Deze staat met bordjes aangegeven, maar het is ook verstandig om op een kaart even de route uit te stippelen, want de oude rivierbedding is erg lang en omlopen of te veel lopen is geen aanrader. In de botanische tuin kan je ook een stukje zien van de Koninklijke tuin en er zelfs een stukje door lopen. En op de weg naar de tuin toe zie je ook verschillende soorten kastelen en mooie gebouwen om even bij stil te staan.

Middag

In de tuin aangekomen merk je dat de tuin groot is en zelfs leuke lunchtentjes bevat. Tijd om een lekker broodje te eten en ons vochtgehalte weer aan te vullen. In Spanje kan je ook heerlijke broodjes eten. Het Spaanse woord voor broodje is bocadillo, let er wel op dat je de dubbele l uitspreekt als een j. Daarnaast is ham jamon ( de j spreek je uit als een g) en queso ( spreek je uit als kueso). Gek taaltje dat Spaans als je het zo leest maar goed wel een mooie taal. Na de lunch gaan we weer terug de tuin in en nog de laatste dingen bekijken en dan gaan we weer naar de rivierbedding en onze wandeling afmaken. Neem gerust de tijd om alles in je op te nemen en de genieten van de natuur met de mooie gebouwen op de achtergrond. Als de wandeling is afgelopen is het tijd om bij te komen op een terrasje aan het strand of je kunt nog even gaan winkelen in een van de grote winkelcentra die zich door heel de stad bevinden. De keuze is aan jou.

Avond en nacht

Tijd om naar het strand te gaan en daar een terrasje uit te zoeken en wat sangria of agua de Valencia te bestellen. We hebben veel gelopen gedaan en veel gezien. Dus om alles tot je te laten komen rusten we lekker uit op het strand. Maar eerst even een hapje eten, er is weer genoeg keuze dus misschien is het leuk om je te laten verrassen. Er zijn genoeg restaurants op de boulevard waar jij je kunt laten verrassen met de vangst van de dag of het recept van de dag. Natuurlijk kan je ook voor de paella gaan of een ander rijstgerecht. De prijzen van elk restaurant verschillen erg dus het is even goed opletten als je met een budget reist, want het eten mag dan wel goedkoop zijn de drankjes kunnen behoorlijk in de prijzen lopen. Maar niet elke tent is zo dus kijk goed. Na een lange dag is het lekker om even uit te waaien op het strand. Dus het is tijd om je handdoek op het zand neer te leggen en even van de heerlijke temperatuur te genieten en je eten te laten zakken en de dag voorbij laten gaan en heerlijk rustig de nacht in te gaan. Als je nog energie overhebt kan je nog een tentje langs de boulevard bezoeken en daar te dansen. Veel van de restaurantjes veranderen in barretjes en danscafés om het lekker laat te maken. Of je maakt een strandwandeling langs de kust en geniet van het koele zeewater aan je voeten en je kijkt naar de zee of als je naar de andere kant blijft kijken zie je allemaal verschillende hotels en gebouwen die allemaal indrukwekkend zijn dat het net een droom lijkt of een kasteel. Nog iets leuks wat je kunt vinden op het strand zijn kraampjes die geroosterde maïs verkopen en op het strand zelf vind je schitterende en heel indrukwekkende zandkastelen. Wil je zo een kasteel op de foto leg dan wat kleingeld neer en de maker laat je een foto van het kunstwerk maken. Zo zie je maar weer dat de Spanjaarden van de kunst zijn, zelfs met zand weten ze er wat moois van te maken. Als je alles tot je hebt genomen is het tijd om de dag af te sluiten en je voor te bereiden op de laatste indrukwekkende dag.

Dag 3

Ochtend

Helaas het is zover de laatste dag. Je hoopte dat deze nooit zou komen. Je hebt het gevoel dat je er nog maar net bent en dat je zoveel nog niet gezien hebt. Maar wees gerust deze dag zal ervoor zorgen dat je met een voldaan gevoel deze stad verlaat. De stad die cultuur en geschiedenis ademt en eigenlijk gewoon een dorp is. Vandaag staan we een beetje vroeg op want deze dag is volgeplakt met bezoekjes aan de kunst en de wetenschap. Ook wel Ciutat de les Arts i les Ciències de stad van de kunst en de wetenschap. Deze stad bestaat uit zeven gebouwen die je in één dag kan zien. Bij het hoofdgebouw koop je een entreekaartje voor het gehele park en zo kan je elk gebouw naar binnen. Het is een aanrader nu het nog vroeg is om te beginnen in het L’Oceanografic dit is een dierenpark met een dolfijnenshow en zeker leuk om met kinderen te bezoeken. Elke oceaan heeft zijn eigen dieren en deze worden in het park verwerkt. Dus een mooi begin van de dag om even dieren te bekijken en te genieten van de dolfijnenshow. Waar de trainers indrukwekkende stunts uitvoeren met de dolfijnen en waar je de kans krijgt om zelf ook een dolfijn te aaien.

Middag

Tijd voor lunch en in het park zelf kan je prima lunchen. Ook kan je naar het hoofdgebouw waar ze een restaurant hebt waar je ook erg lekker kan lunchen. Voordat je naar de lunch gaat is het een aanrader om door de L”Umbracle te lopen een van de andere zeven. Het is een wandelpromenade met een mooie tuin om doorheen te lopen. En daarna even te stoppen bij gebouw drie namelijk El Pot de l’Assut de l’Or het hoogste punt van de stad. Daarna is het tijd om te lunchen in het restaurant in het hoofdgebouw ook wel El Museu de les Ciencies principe Felipe gebouw vier. Na de lunch is het leuk om het museum in te gaan en met kunst te spelen. Het is kunst gebaseerd op wetenschap en je kunt alles uitproberen, een echt doe- museum. Na het museum gaan we door naar L’Hemisferic een planetarium en een Laserium. Van daar gaan we naar gebouw zes El Palau de les Arts Reina Sofia een operagebouw voor de podiumkunsten. We sluiten deze middag af met een bezoek aan LÁgora de evenementenhal waarin allerlei grote evenementen worden gehouden. Hierna is het tijd om terug te gaan naar Nederland en kan je Valencia van je lijstje afstrepen als een grote stad die je hebt gezien. Adios