Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toe aan een warm oord? Spanje is het antwoord op jouw vraag!

Rate this post

In januari van dit jaar werd al voorspeld dat Spanje hét vakantieland van 2020 zou worden. En toen kwam corona… Hopelijk is dit virus snel verdwenen en kunnen we weer gaan genieten van het mooie Spanje.  Er is namelijk heel veel te doen en te zien!

Er is altijd een Costa die bij je past

De Costa Brava, de Costa del Sol en de Costa Blanca zijn zeer bekend in ons land. Maar wist je dat Spanje maar liefst elf Costa’s heeft? De hele zuid- en oostkust (bijna 5000 km kustlijn) is onderverdeeld in elf gebieden, ieder met zijn eigen specifieke bezienswaardigheden. De Costa de la Luz heeft de Witte Dorpen en natuurparken, de Costa del Sol heeft het enorme winkelcentrum van Malaga, de Costa Tropical heeft grotten, ruïnes en meer. En zo kunnen we voor elk van de elf Costa’s een lijstje maken. Maar dat hebben we dus al gedaan in het al eerder gelinkte artikel. Waar het om gaat is dat je in Spanje altijd een perfecte vakantielocatie kunt vinden.

Een hand en een zonsondergang

De zon schijnt er bijna altijd

De allerbelangrijkste reden voor de meeste Spanje-gangers om juist hier naartoe te reizen, is natuurlijk het mooie weer. Meer dan 300 dagen per jaar schijnt de zon er. Daarmee is Spanje het zonnigste land van Europa. Logisch dus dat zoveel Nederlanders hier hun vakantie graag willen doorbrengen. Niet alleen in de zomer, maar ook in alle andere seizoenen. Want de zon weet Spanje altijd goed te vinden.

Zoveel te zien en te doen

Naast stranden en terrasjes met lekker eten en drinken zijn er nog veel meer plekken die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Natuurparken, eilanden, steden die behoren tot UNESCO Werelderfgoed… Van die laatste zijn er maar liefst 46 te vinden in Spanje. Voordat je die allemaal gezien hebt, is je vakantie vast wel voorbij. De zeer rijke geschiedenis van het land heeft op allerlei locaties zijn sporen nagelaten. Als je iets moois wilt zien of iets interessants wilt doen, dan zijn er mogelijkheden genoeg.

Heb je door het lezen van dit artikel écht zin om als alles veilig is naar Spanje te gaan, maar heb je je vakantiegeld al ergens anders aan besteed? Je kunt ook geld lenen om je vakantiedroom werkelijkheid te laten worden. Overweeg daarbij welke voorwaarden er aan de lening gekoppeld zijn en hoe makkelijk het voor je is om het bedrag inclusief rente af te lossen.