Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 4 mooiste Nationale Parken in Spanje

4/5 - (5 stemmen)

De natuur in Spanje is prachtig. We naderen het eind van de zomermaanden, maar dat maakt voor de pracht en praal van de nationale parken niet uit. In totaal heeft Spanje maar liefst 15 Nationale parken. Wij hebben voor u een top 4 gemaakt van mooiste Nationale Parken in Noord-, Zuid-, West- en Oost -Spanje.

4. Nationaal Park Doñana  – Zuid Spanjemet regenlaarzen door het modderwater

Het Nationaal park van Doñana is gelegen in een van de meest zuidelijke plekken van Spanje.  Doñana ligt aan de Atlantische Oceaan en aan de monding van de grote rivier de Guadalquivir. Deze rivier ligt in de plaats Andalusië in Spanje.  De volledige naam van het park is Parque Nacional de Doñana, ook wel Coto de Doñana genoemd. De naam ‘Coto’ stamt af van het verleden, waarin het gebied eigendom was van de hertogen van Medina Sidonia.  Het hedendaagse nationale park werd destijds gebruikt als jachtgebied. De letterlijke vertaling van Coto is dan ook afgebakend jachtterrein. Men heeft het vermoeden dat de naam Doñana afkomstig is van Doña Ana de Mendoza y Silva. Dit was de vrouw van de zevende hertog van Medina Sidonia. Deze hertog heette Don Alonso Pérez de Guzmá(n).

3. Nationaal park Picos de Europa – Noord Spanje

Het meest Noordelijke park in Europa ligt in de plaats Asturië, Cantabrië en Castilla y Leon. De naam van dit park is Picos de Europa, een park wat bekent staat om het enorme oppervlak. De oppervlakte heeft namelijk een grootte van 64.660 hectare, ongelooflijk groot! De naam van het park is te danken aan de laatste uitbreiding. Deze uitbreiding vond plaats op 30 mei in het jaar 1995. Het park is toen uitgebreid met het oostelijke en centrale deel van de Picos de Europa. Het gebied bestaat uit een erg ruig en ruw berggebied en heeft uitermate geschikte wandelroutes voor de ervaren wandelaars!

2. Nationaal park Islas Atlánticas de Galicia- West Spanje

De stralend witte stranden en de ontzettend mooie en ongerepte natuur maken het Nationaal Park Islas Atlánticas de Galicia tot een must-see locatie! Het park is het enige nationaal park dat gelegen is in Galicië, een Spaanse autonome deelstaat. Het gebied omvat maar liefst 1200 hectare aan land en 7200 hectare aan zeegebied. Er zijn vier rotsachtige clusters gelegen aan de Atlantische Oceaan. Een van de meest indrukwekkende  bezienswaardigheden is de combinatie van de enorme kolonies van zeevogels met de vele zeedieren langs de Spaanse kust.

1Nationaal park Cabrera Archipelago –  Oost Spanje

Met de boot is het een uur vanaf Majorca. Het is een plekje op de Balearische Eilanden. Het Nationaal park in Cabrera Archipelago is een prachtig stuk natuur! Met ontzettend mooie witte stranden en met bijzondere flora en fauna is Cabrera Archipelago een item voor op je bucketlist. Van dolfijnen tot octopusses en sea turtels, deze plek heeft de juiste ingrediënten om jou te laten relaxen. Daarentegen kan je ook op avontuur gaan in de rest van het park!