Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 5 mooiste badplaatsen in Spanje

4/5 - (3 stemmen)

U zit op werk en u denkt: “Ik wil volgende zomer naar een mooie badplaats in Spanje”. Dat is een begrijpelijke gedachte. Spanje heeft een groot aantal aan badplaatsen. De keuze is reuze! Wij hebben daarom speciaal een overzicht voor u gemaakt met de mooiste badplaatsen gelegen aan de Spaanse kust.

Nummer 5 – Pineda de Mar

Pineda de Mar, heeft u daar wel is van gehoord? Het is een gemeente gelegen in de provincie Barcelona. Met een grote hoeveelheid aan gezellige beachbars, heerlijke eetgelegenheden,  escape rooms, rondleidingen met treintjes en een prachtig strand, kunt u zich heerlijk vermaken in Pineda de Mar. Het plaatsje heeft een oppervlakte van 11 km² en telt 26240 burgers.

Nummer 4 – Santa Susanna

Heerlijk relaxen aan een toeristische badplaats? Santa Susanna, een plek waar u heerlijk kunt relaxen en een lekker bruin kleurtje kunt krijgen aan het prachtige strand met het heldere blauwe water. Santa Susanna heeft 3 stranden voor u beschikbaar. Dit zijn: Playa del Llevant,  Les Dunes Beach, Playa de las Caletes.  De eerste twee stranden zijn tussen de 700 en 800 meter lang en Plata de las Cateles is wat kleiner met een lengte van 300 meter.

Nummer 3 – Sitges

Sitges heeft in totaal maar liefst 17 stranden. Deze stranden worden verdeeld over drie gebieden. Dit zijn: Playas Zona Centro, Playas Zona Levante en Playas Zona Poniente. Playas Zona Centro heeft alles wat u wilt aan voorziening om uzelf te vermaken. Denk hierbij aan douches, waterglijbanen en andere watersportactiviteiten en allerlei winkeltjes aan het strand. De andere twee gebieden zijn minder groot en kunnen het beste bereikt worden met een scootertje of een autootje.

Nummer 2 – Llafranc

Wilt u liggen aan een typisch mediterraanse baai? Het prachtige strand van Llafranc geeft u deze mogelijkheid! Met een middelgroot strand, een eigen jachthaven en de beroemde horeca aan de boulevard, maken dit strand tot een plek waar u volledig tot rust kunt komen.

Nummer 1 – El Puerto de Santa María

El Puerto de Santa María is een heerlijke badplaats, gelegen in het oostelijk deel van Spanje. Met een uitzonderlijk aanbod aan visrestaurant, vismarkten en heerlijke landbouwproducten, kunt u heerlijk aan het strand genieten met een lekkernij. Het strand is erg breed en je kan er een heerlijk drankje drinken, met natuurlijk een lekker hapje tapas erbij. Met een ontzettend mooie omgeving en een heerlijk strand, staat deze badplaats op nummer uno.