Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Mallorca wordt de laatste jaren keer op keer verkozen tot populairste feestbestemming van Europa. Waar de buren op Ibiza het vooral moeten hebben van grote namen wordt op het grootste eiland van de Belearen vooral de gezelligheid en diversiteit geroemd. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Dit blog staat in het teken van de Highlights op uitgaansgebied. Na het lezen weet jij precies waar jij tijdens jouw vakantie de dikste feesten kan meepakken. Geniet tijdens het uitgaan op Mallorca.

Hollandse gezelligheid in El ArenalMens die shot in glaasje schenkt

El Arenal is een dorp aan de baai van Mallorca. Het dorp staat bekend als een Nederlandse enclave. Kroketten kunnen uit de muur worden gehaald en je komt de boulevard niet over zonder aangesproken te worden door minstens 15 verschillende Nederlandse proppers. In het hoogseizoen is het hier gigantisch druk. Het Nederlandse gedeelte vormt zich van stradhuis (balnearo) 1 tot en met strandhuis 3. Het aanbod is ontzettend uitgebreid. Wil jij een avond helemaal uit je dak gaan op de grote namen uit de house scene? Bouw dan eens een feestje in Club NL, hier staan de dikste DJ’s en de mooiste barvrouwen. Voor het grootste feest van Arenal kan men terecht in de Shooters, het is de grootste club van het dorp met een capaciteit van bijna 1000. Voor sexy beats en hot cocktails kan je terecht bij de Beachhouse. Stel jij bent meer van een gezellig feestcafé, dan is het aan te raden om eens een feestje te bouwen in de 538, daar gaat het dak er elke avond weer af. Drink je liever een goede cocktail op een wat rustigere locatie? De Tex-Mex heeft meer dan 1000 verschillende cocktails op de kaart staan die stuk voor stuk vers worden bereid. Het uitzicht is ook zeker niet verkeerd vanaf de eerste verdieping.

De biertuinen van Playa de Palma

Net naast El Arenal ligt het duitse gedeelte. Het is een ware cultuurshock om hier tussen terecht te komen. Gigantische hallen met biertafels zijn doodnormaal hier. Wil je een biertje bestellen moet je wel dorst hebben het bier is hier namelijk alleen per halve liter, hele liter of per 5 liter te verkrijgen. Het Megapark en de Bierkönig zijn de meest populaire en de grootste toko’s. Naast het duitse gelal kan je hier ook je ei kwijt in grotere discotheek. Onder het MegaPark zit de MegaArena. Een gigantische discotheek waar men voor ongeveer 25 euro onbeperkt kan drinken. Riu Palace en de Paradise leveren verdeelde meningen op, de ene avond is iedereen laaiend enthousiast en de andere heeft iedereen spijt er heen te zijn gegaan.

De patsers van Palma

Heb je een avond geen zin in lallende Duitsers of bewusteloze Nederlanders, de hoofdstad Palma heeft iets meer klasse. Rond de boulevard kan je de exclusievere clubs vinden. De lokale afdeling van de wereldketen Pacha is gevestigd in een rotspartij. Deze discotheek is half binnen en half buiten gebouwd. Een prachtig terras met verschillende niveaus komt de sfeer zeker ten goede, de perfecte verlichting maakt het verhaal af. Een andere aanrader is de Titos. De club is gebouwd op de 7e verdieping. Als je aankomt lopen zie je de glazen liften al heen er weer gaan. Eenmaal boven kom je in een chique club met veel verschillende nivaus terecht. Je kan je danspasjes showen in drie verschillende zalen met de dikste beats en hipste tunes van de afgelopen tijd. Een aanrader om te bezoeken is het rokersbalkon, ook voor de niet rokers levert dit een ongekend spektakel op met een uitzicht over de volledige baai van Mallorca.

Lees meer over uigaan in Palma

De machtige chaos van Magaluf

Aan het eind van de baai ligt het Engelse gedeelte, beter bekend onder de naam Magaluf. Menig aflevering van de originele Zon, Zuipen, Ziekenhuis zijn hier opgenomen. Het toeristenoord is het Las Vegas van Mallorca. Als men in de avond de stad binnenkomt rijden dan zie je een overvloed aan licht in combinatie met de gekste themagebouwen. Een piraten eiland. Een gigantisch indisch hotel (katmandhu). Hoe extremer hoe beter is hier het devies. Mocht je hier een nocht door willen brengen is BH-hotel zeker een aanrader. Dit is een combinatie van een (all-inclusive) hotel, een waterpark en 2 podia waar de grootste namen uit de DJ scene komen draaien. Afgelopen zomer hebben onder andere Oliver Heldens, Martin Garix en David Guetta een feest gebouwd op deze locatie. Tegenover het BH-hotel zit de grootste discotheek van het eiland: de BCM. Ben je in Magaluf loop dan zeker even de strip op en laat je verrassen door de overweldigende chaos.