Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uitgaansleven op Ibiza

Rate this post

Ibiza is het nummer één party eiland ter wereld. Hoewel het eiland heel wat meer te bieden heeft dan overweldigende clubs en de wildste feesten, wordt het eiland vooral hierdoor wereldwijd geroemd. Het uitgaansseizoen van Ibiza loopt grofweg van mei tot en met oktober. De grootste clubs sluiten veelal in de winter en ook de DJ line-up met grote namen loopt in feite vanaf de openingsfeesten in mei en juni tot en met half oktober.
Door de tijd heen zijn er veel clubs gesloten, sommigen vanwege een faillissement. het merendeel echter is overgenomen of op last van de lokale autoriteiten gesloten. Ibiza kampt namelijk al jarenlang met een groot drugsprobleem. Waar feesten worden georganiseerd voor duizenden bezoekers wordt veelal ook drugs gebruikt. Zeker op het hippie eiland, zoals Ibiza in de jaren 60 en 70 te boek stond is het nuttigen van soft drugs en sinds de jaren 90 ook harddrugs geen uitzondering.

De clubsMensen dansend in de club

De grootste clubs die in 2014 hun deuren voor het publiek hebben geopend zijn:

–        Booom!: Gelegen aan de haven van Ibiza stad.

–        DC10: Gelegen in de buurt van de luchthaven op de weg naar het dorpje  Las Salinas.

–        Amnesia: Gelegen in het midden van het eiland, in de buurt van San Rafael.

–        Es Paradis: Gelegen aan de waterkant in San Antonio, aan de westzijde van Ibiza.

–        Gala Night: Staat ook wel bekend als ‘de dierentuin’. Een open lucht discotheek bij San Antonio.

–        Gatecrasher: Gelegen aan de waterkant in San Antonio.

–        Ibiza Rocks Hotel: Gelegen in het centrum van San Antonio.

–        Pacha: Gelegen vlakbij Ibiza stad en de haven.

–        Privilege: Gelegen in het midden van het eiland, in de buurt van San Rafael.

–        Sankeys: Gelegen in het hart van Playa d’en Bossa.

–        Ushuaïa: Gelegen in Playa d’en Bossa, tegenover Space en naast het strand.

–        Space: Gelegen in Playa d’en Bossa, in de buurt van het strand.

Feesten en organisatoren

Het programma van maandag tot zondag bij elke club wordt geprogrammeerd door de clubs en organisatoren, afkomstig uit verschillende landen over de hele wereld en afgestemd op de unieke omgeving die bij Ibiza party scene past. Dit betekent dat iedere nacht het muziekgenre in elke club varieert, afhankelijk van de organisator.

Om enkele voorbeelden te geven:Cocoon promoot in Amnesia gedurende het hoogseizoen op maandag vooral techno feesten met bijbehorende DJ’s als  en boekt voornamelijk techno dj’s ( Sven Väth , Chris Liebing , etc . De promotie uitingen zijn vindbaar op veel plaatsen over het eiland. Op donderdag neemt het organisatieteam van Cream Amnesia over. Ze hangen onder meer en groot Cream logo op in Amnesia en zorgen voor trance en house djs , zoals Paul Van Dyk en Eddie Halliwell .
Daarnaast bevindt zich in iedere club nog een andere zaal, waar als alternatief, andere DJ’s draaien met een ander genre dan in de grote zaal. In het geval van Pacha en Space gaat het zelfs om meerdere kleine zalen.

DJ’s

In de grote clubs draaien de meest bekende DJ’s van de wereld., zoals:

Space Ibiza: Carl Cox

Ushuaia: David Getta, DJ Hardwell, , Snoop Dogg, Avicii.

Bij veel feesten verschilt de DJ line en wordt deze pas op het laatste moment bekend gemaakt om meer publiek te trekken. Armin van Buren en DJ Tiesto zijn bijvoorbeeld ieder jaar ook op Ibiza te vinden.

Ibiza, meer dan uitgaan

Hoewel het hierna lastig lijkt om te geloven, heeft Ibiza ook voor de vakantieganger op zoek naar rust veel te bieden. De vele stranden (meer dan 100), eilandjes en mooie grotten op Ibiza zorgen ervoor dat Ibiza voor ieder wat te bieden heeft. Ook de oude hippiemarkten zijn populair en worden nog wekelijks georganiseerd. Deze zijn te vinden bij Las Dalias en duurt iedere zaterdag van 11 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds.

Daarnaast is er nog de oude binnenstad van Ibiza stad, d’Alt Vila, dat op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. De witte huisjes zijn erg mooi en vooral de woningen, gebouwd op de heuvel bieden een mooi plaatje:

De kathedraal van Ibiza stad is gelegen op dezelfde route en vind ook veel bekijks. Tot slot is de “Vinger van God”, gelegen bij Benirras het vermelden waarde. Dit is een bijzonder mooie rots aan de noordzijde van het eiland:

Deze magnifieke rots steekt hoog uit boven het wateroppervlak bij Ibiza en zorgt voor prachtige beelden bij een zonsondergang.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Moniek de Groot, redactrice bij ibizavakanties.com