Tips en ideeën

Vakantieliefdes

Vakantieliefdes 5.00/5 (100.00%) 1 vote

En daar sta je dan. In Spanje. Maar of je nou verlegen en ongemerkt langs moet lopen of hysterisch en zenuwachtig in lachen uit moet barsten is nog niet duidelijk. Daar had je niet aan gedacht: Dat een gigantisch leuk iemand ineens voor je neus opdoemt terwijl je nietsvermoedend ligt te zonnen op het Spaanse strand, of in gigantisch lelijke (maar lekker zittende) zomerkleren in een tapasbar zit. God, wat een leuke! vakantieliefdes Ja, een vakantie is niet altijd compleet zonder romance. Vakantieliefdes, hoe gaan we daarmee om? En welke soorten vakantieliefdes zijn er?

Macho onder de zon

Hevig gesis en korte gilletjes trekken je aandacht als je ligt de luieren op het strand. Een groepje meiden staan aan de zijlijnen te kijken naar HEM. De Spaanse macho van het strand. Stevige spieren. Zwart haar dat wappert in de wind. Mannelijke oerkreten die zijn keel ontsnappen als hij voorbij rent. Glinsterend witte tanden dat stralend aftekent tegen een bruingebakken huid. Hoe hij met gemak vijftien rondjes op het strand rent. Hoe hij met een grote grijns halfbakken Spaans van fangirls beantwoordt met een extra zwaar accent. Hoe hij in het zwembad van het hotel vijfentachtig rondjes zwemt alsof het niets is. vakantie liefdeDe grootste charmeur van het hotel, elke dag op het strand te vinden. Hoe oud hij is heeft niemand enkel idee van, maar dat geeft niets! Je wilt het niet toegeven, maar eigenlijk hoor je dubbel en dwars bij het groepje meiden die met alle plezier met Machoman mee willen met een sportief rondje zwemmen of rennen. Grijnzend knikken als zo’n hondje op het auto dashboard bij alles wat hij zegt. ‘Si, Si… Zeker weten. Si. Oh! Eh… No, yo comprendo er compleet niks van, Señor. Heel erg lo siento!’ Natuurlijk vorm je samen met je vriendinnen en misschien nog andere hotelgasten een hele fanclub voor deze mysterieuze charmante Spanjaard. Tot dat een van jullie de moed bij elkaar heeft geraapt en hem giechelend achteraan rent om een drankje aan te bieden.
En op dat moment komt zijn vrouw op het toneel. Net op het moment dat je een samenhangend gesprek met hem begint te vormen. De blik van mevrouw Macho is dodelijker dan de schaamte die je erbij voelt en je maakt dat je wegkomt. Onbereikbaar, zoals iedereen, maar gelukkig is staren, stalken en giechelen niet tegen de wet. De hele vakantie lang!

De Nederlander

Gut, dat is toch ook toevallig dat je dan iemand tegenkomt uit hetzelfde land. Vergeleken met Spanje is Nederland heel erg klein. Dus als je dan iemand tegenkomt die- best onwennig- dezelfde taal spreekt, schep je natuurlijk meteen een band. ‘Goh, hoe vind je het hier? Mooi hè, dat uitzicht! Oh, jij hier met je vrienden? Wat toevallig, ik ook.’ Voor je het weet sta je dan urenlang te praten met deze gezellige levensgenieter. En wat is hij grappig! Hoe hij een loopje neemt met de bartender, hoe hij eist jouw drankje te betalen en hoe vloeiend hij Spaans en Engels spreekt. Jullie zoeken elkanders gezelschap op en een zonsondergang op het strand lijkt ineens honderd keer romantischer met hem erbij. Nu je toch op vakantie bent om lol te maken, is wat snelle romantiek alleen maar enorm spannend. Voor je het weet sta je elkaar te zoenen waar iedereen bijstaat, feest je elke avond tot in de vroege uurtjes en word je wakker in zijn kamer, jouw kamer of helemaal geen kamer maar op de vloer (Dat gebeurt vaker dan je denkt). VakantieliefdeEn voor je het weet zijn de weekjes voorbijgevlogen. Oh hemel. Een van jullie moet naar huis. Een verlegen afscheid- en ineens toch een beetje afstandelijk. ‘Heb je mijn facebook, telefoonnummer en e-mailadres? Spreken we nog eens af? Ik vond het héél gezellig. Ja, natuurlijk.’ Maar je bent nog niet terug of het echte leven roept je terug naar de werkelijkheid. Hij mag dan wel je Facebook hebben, en je nummer, maar zelden praat je zoals jullie deden op vakantie. En na een tijd begin je hem eigenlijk weer te vergeten. Het was een leuke tijd, maar het gewone leven begint weer. Maar hoewel het een beetje triest is dat het zo makkelijk afgelopen is, ben je eigenlijk toch wel blij dat je alles uit de tijd heb gehaalt dat er uit te halen viel.

Charmant uit het restaurant

Jemig. Gewoon in een woord Jemig. Donkerblonde krulletjes boven lage wenkbrauwen en de blauwste ogen die je ooit heb gezien. Hoe hij in het Engels jullie bestellingen opneemt. Één blik naar jouw zorgt voor de grootste kalverliefde die je ooit hebt meegemaakt. ‘Ah, toe, nog één bakje koffie? Het is zo’n leuk restaurant!’ Onschuldig staar je je vrienden aan. Zij beantwoorden jouw blik met alleszeggende ogen: Meen je dit nou? Serieus? Iedereen merkt wel dat je jezelf onderhand een nekhernia bezorgt omdat je telkens even móét omkijken als hij langskomt. Kirrend als een duif op het Plaza knoop je in afschuwelijk Spaans of Engels een gesprek aan als hij voor de honderdste keer moet langskomen. Verleidelijk knipperen met de ogen en zelfs een decolleté tot aan de navel wilt niet helpen. Deze mysterieuze jongeman schenkt je totaal geen speciaal aandacht. Naast het beleefd beantwoorden van al jouw vragen gaat hij gewoon door met zijn werk. Zonder om te kijken, zonder te glimlachen of te knipogen. Totaal op in zijn werk. Heel vervelend.
Niet dat het je tegenhoudt, je gaat gewoon lekker terug naar het restaurant. FlirtenNaast het vakantie vieren is het aandacht trekken van deze ongelooflijk knappe vent een dagelijkse missie. En drie dagen nadat je weg moet begint hij je eindelijk eens op te merken. ‘Hello Señorita, How are you doing today, miss? Si, si, I am very good, Thank you very much!’ En als je dan na zijn werk eindelijk voor elkaar krijgt hem beter te leren kennen, is het misschien nog frustrerender te weten dat je over twee dagen gewoon terug moet naar Nederland. En als je eindelijk de moed heb verzameld om voor het echte werk op hem af te stappen, Laat hij je tussen neus en lippen weten dat hij een vriendin heeft. Ja, dan is zo’n verliefdheid al snel over, als je eenmaal met de neus op de harde feiten gedrukt ben. Sommige avontuurtjes kun je beter in de buurt zoeken. Geeft niets! Zijn koelheid dient op vakantie alleen als airco. Maar voor wat verfrissing kun je beter gewoon in het zwembad springen. Er zijn dus ontzettend veel verhalen die gevormd worden op vakantie. Veel soorten vakantieliefdes die je vakantie veel romantischer maken. En spannender. Soms ben je blij en opgelucht als je teruggaat naar een veilige haven, waarbij je nooit meer met hem hoef te spreken. Vooral als de hele vakantieliefde een gênante wending nam.
En soms verlang je gigantisch terug naar hem en het betoverende paradijs waar hij in leefde. Ja, dan ben je gewoon weer onderweg naar het koude kikkerlandje, het oude, grijze leven in regenachtig Nederland. En dan wil je het liefst krijsen uit frustratie en subiet weer terug.Maar waar je mogelijkheden ook liggen (of niet liggen): Geen zorgen. vakantie liefdesEen vakantieliefde ben je zó overheen. Als je eenmaal goed en wel terug bent gekeerd naar het normale leven lijkt je vakantie (En je vakantieliefde) slechts een droom. Een mooie droom. Maar zoals bij elke mooie droom zal een vakantieliefde bij je blijven als prachtige herinnering die je lang zult bijblijven.
Iedereen komt wel eens een vakantieliefde tegen. Nog nooit meegemaakt? Hou je dan maar vast. Want op een dag zal je terugkomen met heerlijke vakantieverhalen, verbonden aan spannende mannen in verre bestemmingen.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Current day month ye@r *