Stedentrips

Valencia

Valencia 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In Valencia zijn zeer veel bezienswaardigheden te vinden, van historische monumenten tot aan moderne architectuur. Dankzij het heerlijke klimaat, net iets warmer dan in Barcelona, is het een veel bezochte vakantiebestemming waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse sfeer, de Spaanse keuken en de vele bezienswaardigheden.

Een stukje geschiedenis

Valencia heeft een roerig verleden met vele oorlogen en een pestepidemie in 1348.

De stad is gesticht door de Romeinen en daarna weer verwoest door een strijd tussen twee Romeinse leiders. Nadat de stad daarvan hersteld was kwam in de 4e eeuw de Germaanse samenleving op. Doordat Valencia vele malen veroverd is, heeft de stad ook veel geloven gekend. Oorspronkelijke moskeeën zijn op een gegeven moment omgebouwd tot katholieke kerken.

De bloeitijd voor de stad was de 15e eeuw. De stad groeide zowel economisch als qua inwoners aantal explosief. De stad heeft nog ernstig geleden onder de Spaanse burgeroorlog in de periode van 1936 tot 1939. De Valenciaanse taal werd compleet verboden en er heerste een zeer strenge censuur. In 1957 werd Valencia geteisterd door een ernstige overstroming van de rivier Turia. Na deze catastrofe is de rivier omgeleid en stroomt deze nu aan de westkant van de stad.

Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia is een zeer gevarieerde stad vanwege de vele culturen, die in de stad geleefd hebben. La Lonja de la Seda is een van de mooiste gotische gebouwen van de stad. Ernaast vind je de Mercado Central en de kerk Iglesia de los Santos Juanes.

Als je houdt van art nouveau-architectuur dan kun je je hart ophalen in de wijk Eixample. Dit is net een openluchtmuseum met weidse straten en mooie tuinen en een overzichtelijke structuur. Hier vind je ook het station “Estación de la Alameda”, gemaakt door de Valenciaan Santiago Calatrava.

De stad werd tot de 19e eeuw omringd door een muur. Hiervan is niet meer over dan de “Torres de Quart” en de “Torres de Serranos”. De laatste deed dienst als gevangenis. De “Torres de Quart” is beroemd vanwege Napoleon. Hij kwam via deze poort de stad binnen en daarvan zie je nog het bewijs in de vorm van de gaten van kanonskogels, die zijn veroorzaakt door de Franse troepen.

Valencia bezit vele prachtige gebouwen en pleinen waar je de verschillende invloeden van de vele veroveraars kunt ontdekken. Een prachtig voorbeeld hiervan is de kathedraal van Valencia.

Voor de rest heeft de stad een fantastische botanische tuin, oftewel de 200 jaar oude “Jardín Botánico”, en vele andere mooie parken.

En wat ook erg leuk is om te bezoeken is het Bioparc Valencia. Dit is de dierentuin van Valencia, gelegen in de oude rivierbedding van de Turia.

Ben je toe aan rust? Ook dat kan in Valencia. Je kunt lekker naar het strand gaan. Met het openbaar vervoer of een fiets ben je er zo. Of via een last minute Valencia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eten en drinken in Valencia

Behalve heerlijke tapas kun je hier nog meer genieten van de Spaanse keuken in restaurants Valencia. Volgens de bewoners is paella hier uitgevonden. Behalve heerlijke traditionele gerechten proeven, kun je hier ook heerlijke wijnen drinken. Er wordt volop wijn verbouwd in de provincie Valencia. Proost!

heerlijke paella

Reizen naar Valencia

De meeste luchthavens in Nederland bieden vluchten naar Valencia aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Current day month ye@r *