In Spanje zijn de meeste Nederlanders wel eens een keertje geweest. Spannje is een populair land onder Nederlanders, en dit kent verschillende redenen. Zo heeft het land een (sub)tropisch klimaat, vooral in de zomertijden. Dit zorgt er voor dat de Nederlanders het land interessant vinden, en het feit dat het relatief dichtbij is is voor veel vakantiegangers de doorslaggevende factor om te kiezen voor Spanje als bestemming. Hierbij komt ook nog dat Nederlanders een volk zijn dat erg van kamperen houd, en hierom dus vaak met de auto op vakantie gaat. Spanje is met de auto goed te bereiken, en met haar mooie klimaat is het dus erg interessant voor kampeerders!
Ondanks dat Spanje als vakantieland een beetje is ingeburgerd in de Nederlandse cultuur, zijn er toch nog een aantal dingen in Spanje waarvan de meeste Nederlanders niets weten. Er zijn een aantal weetjes over Spanje waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord had, bijvoorbeeld dat…
- … Spanje het enige land is in Europa waar bananen groeien
In Spanje is het ontzettend warm, vooral in de zomertijden. In de rest van Europa is het klimaat simpelweg niet warm genoeg om bananen van genoeg voedingsstoffen te voorzien om te groeien. In Spanje zul je dus als enige land in Europa bananen kunnen zien groeien.
- … nooit iemand meezingt met het volkslied.
Heb je wel eens een voetbalwedstrijd gekeken van het Spaanse nationale team? Zeer waarschijnlijk wel, namelijk de finale tegen Nederland in 2010. Bij het volkslied zingt er niemand mee, de spelers niet, de coach niet, de staf niet, het publiek niet. Hoe komt dit dan? Heeft het land geen nationalistisch gevoel? Integendeel, Spanjaarden zijn ontzettend gehecht aan hun land. De reden dat er niet meegezongen wordt met het volkslied is omdat dat niet kan: het lied kent namelijk geen tekst.
- … Spaanse kinderen meerdere achternamen hebben.
In Spanje werkt de benaming van kinderen namelijk iets anders dan hier in Nederland. Spaanse kinderen ontvangen beide achternamen van hun ouders, wat er voor zorgt dat de kinderen van de ouders niet exact dezelfde naam krijgen als bijvoorbeeld de ouder: iets wat in Nederland wel mogelijk is. De achternaam van de vader zal als eerste genoemd worden, waarna de achternaam van de moeder volgt.
- … Spanje erg ruim bevolkt is
In Spanje wonen het minste aantal mensen per landoppervlak van Zuid-Europa. Om dit in perspectief te plaatsen: in Spanje wonen ongeveer 82 mensen per vierkante kilometer. Wanneer je dit vergelijkt met Nederland (495) of België (349), toont het aan dat de bevolkingsdichtheid een enorm stuk kleiner is dat in de Noordelijke landen.