Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zaragoza

5/5 - (1 stemmen)

Geografie

Zaragoza is een stad in het Noorden van Spanje. Je hebt misschien nog niet gehoord van deze stad, toch is het de op vier na grootste stad van Spanje. Zaragoza is de hoofdstad van de provincie Aragon. De stad kent ontelbaar veel restaurantjes, prachtige boetiekjes en oogstrelende monumenten die komen uit de Romeinse tijd.
De stad is gelegen in een vallei en is omcirkeld door bergen op een hoogte van 199 meter. Door de stad stroomt de rivier de Ebro. Zaragoza heeft ongeveer 664.593 inwoners. Dit is de helft van het totaal aantal inwoners van de gehele provincie.

GeschiedenisUitzicht over de zaragoza

Door de gunstige ligging van Zaragoza tussen Bilbao en Barcelona, is het jarenlang een centrum van handel geweest en daarmee een zeer gewilde stad voor grote keizers. Zaragoza is in handen geweest van de Romeinen rond de eerste eeuw voor Christus. Hierdoor zal je veel gebouwen en monumenten vinden met een Romeinse bouwstijl. Zaragoza is ook verovert door Napoleon waardoor je hier af en toe nog iets van hem tegenkomt.

Omdat de meeste aandacht gaat naar de steden in het oosten en zuiden van het land zoals Madrid en Barcelona, wordt Zaragoza niet zo veel bezoekt door toeristen. Toch is er in de stad hartstikke veel te beleven en bewonderen en is het bovendien prachtig weer. Hieronder vindt je een aantal plekken die je zeker moet bezoeken.

Catedral-Basílica De Nuestra Señora Del Pilar
Deze verbazingwekkende kathedraal uit de 17e eeuw is de grootste barokke kerk die je in Spanje kan vinden. Binnenin de kerk zijn een aantal bijzondere meesterwerken te bewonderen zoals de fresco’s van schilder Francisco Goya en de heilige kapel van Venture Rodríguez. De kathedraal is gelegen aan het gezellige Plaza del Pilar.
Palacio De La Aljafería
Zoals je aan de naam kan zien is dit een paleis van Arabische afkomst. Het paleis is door de eeuwen heen gebruikt door vele keizers en koningen. Sinds 1987 wordt het gebruikt als parlementsgebouw voor de provincie Aragon, maar je kan sommige delen ook een bezoekje brengen.

Tapas

Spanje is natuurlijk het land van de tapas. Zonder taps is je bezoek aan Spanje niet compleet. Gelukkig zijn er in Zaragoza genoeg tapasrestaurantjes te vinden. Er is zelfs een plein vol met tapasrestaurantjes. Hieronder vindt je de meest bekendste en beste tapasrestaurantjes van Zaragoza.
In het hart van Zaragoza vindt je CasaLac. Dit restaurant is oorspronkelijk Frans, maar in de loop der tijd hebben ze enorm lekkere tapasgerechten aan hun menu toegevoegd. Je kan hier terecht voor de meest uitgebreide groentetapas en heerlijke soepjes.
Als je van een terrasje pakken houdt moet je zeker een keer naar Nuevo Olé. Dit restaurant is zeer geliefd onder de lokale bevolking van Zaragoza door het prachtige terras dat ze hebben. Niet alleen kan je hier genieten van de overheerlijke tapas maar ook kan je hier geweldige wereldgerechten eten zoals een zeewiersalade met gamba’s en meloendressing. Het restaurant is klassiek ingericht met fietsen en motoren aan de muur en er is veel hout in het restaurant verwerkt.
Tot slot het restaurant Bodeguilla De La Santa Cruz. Dit restaurant is een traditionele tapasbar in Zaragoza. Wanneer je hier naar binnenstapt, bevindt je je in een Spaans museum. Het restaurant is klein en zit snel vol, dus als je een plekje wilt zal je moeten reserveren. Het beste gerecht van dit restaurant zijn de Papas Con Mojo, oftewel aardappels met pikante saus. Dit gerecht is kenmerkend voor de Spaanse keuken en kost slecht €3. Ook kan je in dit restaurant genieten van de lekkerste Sangria’s.