Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Málaga is een havenstad in het zuidoosten van Spanje. Met haar meer dan één miljoen inwoners in de directe omgeving van de stad is het één van de grotere steden van Spanje. De stad begeeft zich in de gelijknamige gemeente, en in de regio Andalusië. Het feit dat de stad aan de zee ligt geeft naast het hete Spaanse weer ook een heerlijk verkoelend briesje, ideaal voor een vakantiebezoek dus! Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden opgesomd die zeker het bezoeken waard zijn.

Picasso museum MálagaBezoek aan het Picasso museum Málaga

Het museum van een van ’s werelds bekendste schilders is gevestigd in zijn geboortestad. In het museum zijn een flink aantal van Picasso’s werken te vinden. Dit is te danken aan de familie van Picasso, welke ervoor hebben gezorgd dat zijn werken tentoon worden gesteld in plaats van het te verkopen aan particulieren. Dit tripje is vooral geschikt voor kunstliefhebbers, echter is het gebouw waarin het museum gevestigd is ook al een bezoek op zich waard.

Overdekte markthallen van Málaga

In het centrum van Málaga zijn twee overdekte markthallen te vinden, waar de mediterrane sfeer van de stad goed naar voren komt. Midden in het centrum ligt de Mercado Atarazanas, iets verder aan de rand van het centrum ligt de Mercado de Salamanca. Beide hallen bevinden zich in een mooi stukje architectuur, wat een extra lading geeft aan de typisch Spaanse delicatessen die er verkocht worden. Wanneer je op zoek bent naar een markt waar de locals ook komen, is Mercado de Salamanca een goede optie: deze markt wordt door minder toeristen bezocht.

Paseo del Parque

Wanneer je op zoek bent naar een gezellig plekje om te picknicken in de zon, is de Paseo del Parque een uitstekende optie. In dit stadspark van bijna een kilometer kun je heerlijk in de Spaanse zon genieten van je lunch, ontbijt of diner.

Straat van GibraltarDe prachtige rotsen van Gibraltar

Het is even buiten Málaga, maar wanneer je over een auto beschikt is het iets meer dan een uurtje rijden. In Gibraltar, nog steeds Brits grondgebied, staat een enorme bergpartij: de rots van Gibraltar. De geschiedenis van deze berg is erg omstreden, zo werd de berg in veel oorlogen als een belangrijk strategisch punt gezien. Op de berg leven, als enige plek in Europa, wilde apen die ondertussen ook gewend zijn aan de dagelijkse stroom van toeristen. De beestjes zijn erg leuk om te zien, maar kunnen ook gevaarlijk uit de hoek komen wanneer er voedsel in het spel is. Groot-Brittannië heeft in de discussie om Gibraltar weer onder de Spaanse vlag te laten vallen de uitspraak gedaan dat ze Gibraltar terug zullen geven aan Spanje wanneer de apen van de rots vertrokken zijn. Deze uitspraak is ironisch bedoeld, omdat ondanks oorlogen, invasies en bombardementen de apen zich nog steeds op de rots huisvesten.