Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gran Canaria

5/5 - (2 stemmen)

Gran Canaria is één van de toeristische Canarische eilanden die tot Spanje behoren en gelegen zijn ter hoogte van de noordwestkust van Afrika, meer bepaald ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan. Dit eiland is 1560 km2 groot en is van vulkanische oorsprong. De hoofdstad is Las Palmas de Gran Canaria.
Boek hier snel uw Last minute Gran Canaria

Steden en dorpen

Playa del Ingles

Natuur en klimaat

Dit eiland bevat mooie zandstranden en kliffen alsook prachtige bossen en heuvels en bergen.

Dit eiland bevat mooie zandstranden en kliffen alsook prachtige bossen en heuvels en bergen. Er is een vrij gevarieerde landschap met diepe ravijnen en hoge bergen. De hoogste top is de Pozo de las Nieves en bedraagt bijna 2000 meter. U vindt er een flora met plantengroei uit de hele wereld. Pijnbomen, suikerrietvelden en bananenplantages staan te pronken naast wijngaarden en amandelbomen.

Het klimaat is als subtropisch te omschrijven en is warm met weinig neerslag. Gedurende het hele jaar heerst er nagenoeg een constante temperatuur (met minima rond de 17 graden en maxima rond 30 graden) graden dankzij de vochtige noordoostpassaatwind, de calisio, en in het zuiden is het nog zonniger en droger doordat de bergen een regenschaduw vormen. Op de bergtoppen is het uiteraard kouder en soms zelfs sneeuw te zien. Het zeewater is altijd aangenaam warm van temperatuur.

Toerisme en bezienswaardigheden

In Gran Canaria zijn er verschillende stranden en dorpjes met culturele en toeristische attracties. Iedereen zal hier zijn gading vinden van jong tot oud en ook de kindvriendelijkheid is een kenmerk van dit eiland. De stranden, het aquapark Aqua Sur en het vogelpark Palmitos Park naast aangepaste hotels dragen hiertoe bij. Ook op vlak van sport, recreatie en ontspanning, eten en drinken en winkelen is er een grote keuze en verscheidenheid. Er worden hier vaak film- en muziekfestivals georganiseerd en ook concerten en tentoonstellingen zijn mogelijke uitstapjes. De belangrijkste toeristische plekken zijn:

Playa del Inglés waar een groot zandstrand, het Cochino-strand, ligt aan de schitterende zee en duinlandschappen. Op de promenadeOp de promenade
zijn er allerlei winkeltjes en restaurants naast bars en clubs zijn er allerlei winkeltjes en restaurants naast bars en clubs. Sportievelingen krijgen een groot aanbod indoor en outdoor sportmogelijkheden alsook diverse watersporten.Pierto Rico, gelegen aan een mooi baaitje bevat het mooie Amadores-strand en twee jachthavens. Er zijn heel veel restaurants en shoppingmogelijkheden. Ook uitgaan en sporten kan hier overvloedig.

Puerto de Mogan is een schilderachtig authentiek plaatsje in het zuiden van het eiland. Het is gebouwd tegen een rotswand en er staan typische witte huisjes versierd met kleurrijke bloempotten in de smalle steegjes. Er is een mooie vissershaven vanwaar boottochten om dolfijnen te bezichtigen worden georganiseerd. Duiken is hier ook een perfecte optie dankzij de paradijselijke onderwaterwereld. Het centrum omvat leuke winkeltjes en restaurants naast gezellige terrasjes en er wordt wekelijks een markt gehouden. Er zijn grachten en bruggetjes wat dit origineel dorpje nog aantrekkelijker maakt. Het is hier ook bekend om de vele zonuren.
Playa Taurito is kleinschalig maar niettemin mooi en gezellig. Gouden stranden en een aquapark bieden ontspanning en er zijn enkele winkels en restaurants. Dit is niet echt een plek om uit te gaan maar wie rust zoekt en mooie landschappen wil ontdekken, is hier op zijn plaats. Men kan typische Canarische dorpjes bezoeken in het binnenland en de holwoningen en de vele kraters bezichtigen. Hier ziet men typische Canarische architectuur zoals in de basiliek van Virgen del Pino. Nog andere badplaatsen met gelijkaardige landschappen en stranden naast authentieke plekjes zijn onder andere Maspalomas, Costa Meloneras, Arguineguin enz.

Eten en drinken

Gran Canaria heeft naast een fantastisch klimaat en prachtige landschappen zowel in het binnenland als aan de zee, ook nog een heerlijke keuken. Enkele typische Canarische gerechten zijn Caldo de escudo, een vissoep; konijn in Salmoreje saus; aardappels in schil; stoofschotels; een speciaal eiergerecht als dessert en lekkere wijnen en bieren.