Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (2 stemmen)

Alcudia is een gezellig plaatsje, gelegen in het noordoosten van de eilandengroep Mallorca dat behoort tot de Balearen. De Balearen liggen in de Middellandse Zee en naast Mallorca behoren onder andere ook Ibiza en Menorca tot deze eilanden.

ToerismeEen souvenir winkel met verschillende sleutelhangers

In Alcudia komt men meteen al in vakantiebestemming bij de aanblik van al die waaiende palmbomen. De witte zandstranden die maar liefst 10 kilometers in beslag nemen aan het diepblauwe water zijn een ware trekpleister voor menig toeristen. Men kan kiezen uit de twee prachtige stranden, het Bahia de Alcudia-strand en het Aucanada-strand. Beide bestaan uit fijn zand dat geleidelijk aan de zeebodem in loopt. Daardoor en ook dankzij de leuke speeltuin is het hier een zeer kindvriendelijke plaats. De stranden zijn uitgerust met parasols en ligbedden en men kan op het gemak relaxen onder de warme zon, al nippend van een heerlijke cocktail uit de strandbar. Er is tevens gedacht aan douches en voor de kleine en grote honger kan men een keuze maken tussen de verschillende restaurants en snackbars.

wie graag gaat shoppen tijdens zijn vakantie is in Alcudia aan het juiste adres. Er bevinden zich veel leuke winkels waaronder kledingwinkels, toeristische winkels en uiteraard souvenirshops.

Eten en Drinken

Op de gezellige boulevard kan men gezellig rond kuieren en lekker tafelen in de vele restaurants en cafetaria’s. In Spanje is eten een heuse gelegenheid waarbij de typische Spaanse gerechten worden geserveerd. Enkele voorbeelden zijn paella, calamares, gazpacho en tapas. Ook de dranken hier zoals sangria en sherry zijn aanraders om nog maar te zwijgen van de fantastische wijnen.

Uitgaan

In Alcudia zijn er tal van uitgaansgelegenheden. Nog voordat de zon ondergaat, beginnen de mensen zich een weg te banen naar de sfeervolle bars, discobars en de discotheken in de buurt. Het levendige centrum biedt plaats aan tal van uitgaansgelegenheden waar men zich kan vermaken en feesten tot in de vroege uurtjes. Alcudia ligt bovendien zeer gunstig en men kan van hieruit ook de andere plekken op Ibiza bezoeken.