Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

La Gomera is één van de kleinste eilandjes in de Canarische eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Gelegen aan de westkust van Afrika en met een prachtige natuur, is dit een geliefde plek voor wandelaars. La Gomera maakt deel uit van de provincie Santa Cruz de Tenerife.

Steden en dorpen

Alajero

Natuur en klimaat

Dit klein eilandje is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Met een uniek en ongerept stukje natuur verleidt La Gomera de wandelaars, de fietsers en de motorrijders om een ontdekkingstocht te maken langs de verschillende landschappen. Om alles te zienHuisjes, natuur en bergen in La Gomera op een vlotte manier is het beste wat men kan doen een huurauto nemen. Er zijn diepe ravijnen, steile hellingen en kronkelpaadjes. Het toppunt van dit eiland is het nationaal park Garajonay dat door de UNESCO is erkend als werelderfgoed. Het park beslaat maar liefst 10 % van het hele eiland en is op het hoogste punt gelegen. Hier staan duizenden laurierbomen trots te waaien. In La Gomera kan je geen witte zandstranden bespeuren maar de intieme, zwarte stranden zijn al even begeerlijk.

Het klimaat op La Gomera is gevarieerd.In het noorden is het vochtiger dan in het zuiden waar de zon veelal schijnt. In de hoge beboste bergen waar het koeler is, hangt er altijd een mist van nevel en is het net een jungleklimaat. De passaatwind is alom aanwezig en bepaalt mee het klimaat. Er zijn ook veel wijngaarden, groenten en bananenplantages te vinden. Langs de stranden en de kliffen is het altijd warm. Niettemin is dit eiland voor de toeristen altijd interessant vanwege de zachte constante temperaturen.

Toerisme

La Gomera is niet uitgerust met bekende toeristische badplaatsen en recreatie maar is desalniettemin een populaire plek bij natuurliefhebbers en rustzoekers uit verre streken maar ook uit het moederland Spanje zelf. Men vindt hier authentieke bergdorpjes, een unieke ongerepte natuur en panoramische uitzichten.

In het dorpje Alajero kan men zich nestelen tussen de vriendelijke locals en genieten van de rust. Hier zijn veel bananenplantages.
Hermigua heeft een gezellig pleintje en eveneens bananengroei maar ook veel palmbomen en wijngaarden. Heerlijke smalle paadjes en picknickplekjes naast twee mooie keienstranden en rotsen verschaffen veel plezier. In het Casa Cultura zijn er regelmatigBananengroei in La Gomera tentoonstellingen en ook het etnografisch museum kan bezocht worden. Playa de Santiago ligt in het zuidoosten van het eiland aan de kust. Hier vindt men een mooi strand en bananenplantages met achter zich de bergen en diverse toeristische accommodaties naast woonwijken. Er is een golfterrein en een gezellige vissershaven.
In het levendige San Sebastian de hoofdstad van La Gomera vindt men ook een mooie jachthaven en sfeervolle pleintjes. Wandelen op de promenade onder het gewuif van de palmbomen, terrasjes doen, heerlijk tafelen in de restaurants of aan het strand liggen zonnen, het kan allemaal. De stranden bestaan hier uit lavazand en er bevindt zich ook een pier. Wie graag uitgaat, is op zijn plaats in de vele bars en discotheken waarvan er twee openluchtdisco’s zijn. Dit stadje heeft nog andere troeven als een theater waar ook films worden vertoond en men kan culturele uitstapjes maken. Twee belangrijke bezienswaardigheden hier zijn de Torre del Conde, dat is de toren van de graaf van 16 meter hoog en staat op een pleintje te pronken. Ook het huis van Colombus, Casa de Colon, is te bewonderen. Colombus vertrok vanuit San Sebastian op zijn ontdekkingsreis en heeft hier een tijd gewoond.

Valle Gran Rey tenslotte is een klein maar populair dorpje aan de westkust en gelegen in een groene vallei. Er bevinden zich hier verschillende kleine stranden die tevens zeer kindvriendelijk zijn. Men kan hier wandelen in het prachtige landschap en lekker eten is ook een specialiteit.