Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (2 stemmen)

Punta Prima is een leuke badplaats in het populaire eiland Menorca. Menorca ligt in de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee, de Balearen. Mallorca, Menora en Ibiza zijn enkele van die bekende en geliefde eilandjes waar men heerlijke vakanties kan beleven. Punta Prima beschikt over fantastische resorts aan het rustige zandstrand aan de helderblauwe zee.

Toerisme

Punta Prima is niet zo overdreven toeristisch ingesteld maar toch kan men hier een zalige vakantie beleven en genieten van de rust en vooral van vele zonuren aan de mediteraanse zee. Het klimaat is zeer gunstig en de mensen vriendelijk, het eten lekker en de natuur prachtig. Bovendien is het een ideale uitvalsbasis om andere plekken op dit eiland en ook de andere eilanden te bezoeken. Torreviejeva, Alicante en Menorca zelf is een ongelooflijk mooi eiland dat zeker het bezichtigen waard is. Menorca heeft volledig haar eigen cultuur en de trotse bewoners hebben zo hun eigen gewoontes. De idyllische heuvels, de schitterende baaien aan de stranden, verschillende zandstranden waar weinig mensen te zien zijn, de akkers en weiden in het prachtige landschap en de typisch Menorcaanse stapelmuurtjes die deze akkers omranden, zijn niet weg te denken uit dit mooie eiland. De kust is grillig en de zee diepblauw. Men kan aan watersporten doen en bootexcursies maken evenals wandeltochten.

Bezienswaardigheden

In Menorca zijn er verschillende steden waaronder de hoofdstad Mahon met veel Engelse invloeden. Overal vindt men schitterende gebouwen en pleintjes evenals smalle straatjes en een lange trap die naar de haven leidt. In het historische Cituedella daarentegen kan men winkelen en genieten van de vele terrasjes en de Spaanse lekkernijen in de gezellige restaurants. Ook het natuurreservaat Albufeira is een wandeling waard!

Menorca is een historisch rijk eiland waar veel archeologische opgravingen zijn gebeurd door de jaren heen.