Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.7/5 - (4 stemmen)

Sa Coma is een plaats aan de oostkust van Mallorca. Mallorca ligt in de Balearen, een eilandengroep die tot Spanje behoort en gelegen is in de Middellandse Zee. Sa Coma is een vrij toeristische badplaats en ligt dicht bij andere populaire oorden zoals onder andere Cala Millor en Cana Bona. De witte stranden, de vele restaurants en het bruisende uitgaansleven maakt van Sa Coma een zeer geliefde plek voor toeristen uit alle windstreken.

ToerismeMan en vrouw aan het paardrijden langs de kust

Qua toerisme zijn er vele mogelijkheden en er is aan alles gedacht voor jong en oud. Ook celebraties vinden hun weg hier naartoe en sommige hebben er zelfs een vakantieverblijf. Het eiland schittert met zijn stranden waar men terecht kan voor veel ontspanning vol zon en zee. Het strand bestaat uit zand en wordt begrensd door lage rotsen. Het ligt bovendien aan een prachtige baai en het is een genot om te wandelen tussen de wuivende bomen met de voeten in het aangenaam warme zand. Daarnaast is er recreatie in de vorm van (water)sporten als duiken, golf, paardrijden, beachvolley, parasailing en nog veel meer. Ook kan men met een glasbodemboot op excursie gaan de wondere wereld onder water bekijken. Wie dorst krijgt, kan zich verfrissen met een lekkere cocktail uit de strandbar.
Sa Coma is heel geschikt voor families en gezinnen met jonge kinderen. In de vele hotels zijn er tal van evenementen en faciliteiten op maat van kinderen gemaakt. Miniclubs, speeltuinen, kinderzwembaden en de geleidelijk aflopende strand in het zeewater maken het aantrekkelijk voor de ouders om Sa Coma als vakantiebestemming te kiezen. Bovendien is het mogelijk om een piratenboottocht te maken met eten, drinken en live-muziek. Er vertrekt elke dag een toeristentreintje naar de andere badplaatsen S’illot en Cala Millor. De bars en cafés zijn uiteraard ook aanwezig maar in mindere mate en ‘s avonds is het betrekkelijk rustig.

Wie graag gaat shoppen, kan terecht in de gezellige winkeltjes waar men zowel souvenirs als kleding, lederwaren en parfums kan vinden.

Natuur en Klimaat

Het achterland van Sa Coma bestaat uit olijfboomgaarden en akkers. Ook pijnbomen en andere plantengroei sieren deze stad en men kan er heerlijke fiets- en wandeltochten maken.

Het klimaat is uiterst aangenaam, een typisch mediterraans klimaat met warme tot hete zomers en zachte winters.